Met deze tools en onderdelen maak je je eigen gemaakte sieraden

Wat nog leuker is dan het kopen van sieraden, is het maken van je eigen sieraden! Met het creëren van een eigen sieraad geef je een persoonlijk en uniek touch aan een item dat niemand heeft. Daarbij is het ook nog een leuke bezigheid voor op een vrije zondagmiddag. Maak er een gezamenlijke activiteit van en nodig wat vriendinnen uit om samen te gaan knutselen. Voordat je aan de slag gaat heb je wel verschillende tools en onderdelen nodig om de sieraden te kunnen maken. Hieronder staan een aantal benodigdheden die niet te missen zijn.

Als eerste moet je verschillende basismaterialen verzamelen, zoals tangetjes, lijm en draad. De drie essentiële tangen om mee te starten zijn de kniptang, rondbektang en de platbektang. Hiermee kun je de draad op maat knippen, een oogje maken en de materialen samenknijpen. Strasslijm geeft je de mogelijkheid om kleine steentjes in de daarvoor bedoelde omhulsels te lijmen en te bevestigen op vlakke gladde materialen. Met een kralenbord selecteer je de kralen op kleur, aantallen en formaat. Daarbij staan er verschillende maten en afmetingen op waarmee het maken van sieraden eenvoudiger wordt.

Als de basistools compleet zijn is het tijd om de sieraden onderdelen uit te kiezen. Er zijn veel verschillende draden die ieder passen bij een specifiek sieraad. Elastisch of nylon draad is geschikt voor het maken van armbandjes met kralen. Kettingen met schakels zijn ideaal voor het maken van bedelarmbanden of basiskettingen. Met lint of satijn creëer je een uniek design met een chique uitstraling.

Ten slotte is het tijd om de kralen te selecteren. Dit is natuurlijk geheel naar eigen smaak, maar er zit wel verschil in uitstraling en kwaliteit. Voor stevig materiaal met een mooie glans kun je het beste gebruik maken van stainless steel kralen in de kleur zilver of goud. Wil je een wat meer tendy uitstraling met een persoonlijke touch? Rijg letterkralen met verschillende woorden of namen aan het sieraad en voeg een kraal toe met een hartje. Zo krijg je een leuk sieraad om cadeau te geven of zelf te dragen. 

Leg een knoop als sluiting of bevestig een slotje en klaar is jouw eerste sieraad!

Ben je enthousiast en wil je zelf aan de slag met het maken van sieraden? Kijk eens op de website van Yehwang voor groothandel sieraden onderdelen.

Glamour & Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.