Welke gouden ketting het beste bij je stijl past

Een gouden ketting is een van de meest populaire soort sieraden die worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Waarom mensen juist voor goud kiezen in plaats van zilver heeft een aantal verschillende redenen. De belangrijkste hiervan is persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden goud simpelweg mooier. Een andere reden heeft te maken met kwaliteit. Echt gouden kettingen zijn over het algemeen duurder dan zilveren sieraden, waardoor mensen dit associëren met luxe en een betere kwaliteit. Tenslotte gaat het ook om de details. Als je bijvoorbeeld al veel kleding of andere accessoires hebt met gouden elementen, kan het verstandig zijn om ook voor een gouden ketting te kiezen om je look af te maken. In dit artikel gaan we dieper in op verschillende soorten gouden kettingen en welke het beste bij jou passen.

Verschillende soorten gouden kettingen

Zoals iedereen weet zijn er verschillende soorten gouden kettingen. Het verschil kan hem hierbij zitten in de ketting zelf, in het soort schakel dat gebruikt wordt of juist in de hanger van de ketting als deze al aanwezig is. Schakelkettingen die niet voorzien zijn van een hanger zien we namelijk ook steeds vaker terug in het modebeeld en de trends van nu. Als het op schakels aankomt, zijn er een aantal verschillende opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor een ketting met fijne schakels, of juist grove, grotere schakels. Deze kettingen worden vaak gedragen in combinatie met fijnere kettingen die wel voorzien zijn van een hanger, om zo een mooie, gelaagde look te creëren. Wat betreft de hangers van de ketting, kun je kiezen voor een elegant en simplistisch design. Denk hierbij aan een enkel fijn steentje of een minimalistische gouden hanger. Andere opties zijn zogeheten statement pieces, die gelijk de aandacht trekken.

De beste gouden ketting voor je eigen unieke stijl

Een gouden ketting is het perfecte accessoire om bij elke outfit te dragen, vooral omdat het in verschillende stijlen verkrijgbaar is om aan je behoeften te voldoen. Een mooie, minimalistische gouden ketting kan bijvoorbeeld net de finishing touch geven voor je look. Wat de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke stijl en voorkeuren, die van dag tot dag kunnen verschillen. Met deze grote keuzemogelijkheid heb jij altijd een passende ketting voor je outfit.

Glamour & Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.