De perfecte kantoor outfits voor mannen

De zomer is weer voorbij en iedereen werkt steeds vaker weer op kantoor na de coronacrisis. Leg je loungewear en zomerkleding maar weer in de kast, want het is tijd om weer de kantooroutfits uit de kast te halen. Ben je nu helemaal verleerd hoe je je moet kleden naar een dagje op kantoor, lees dan vooral verder. In deze blog bespreken we namelijk wat stappen die jou weer op weg kunnen helpen naar goede kantooroutfits. 

Stap 1: bedenk wat gewenst is bij jou op kantoor

Soms zijn de regels ongeschreven, soms is er ook een verplichte dresscode. In beide gevallen is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat als ‘normaal’ wordt gezien bij jou op kantoor. Is de sfeer bijvoorbeeld wat informeler? Dan hoef je geen stropdas en colbert te dragen, maar kun je bijvoorbeeld voor een simpele blouse met een jeans of pantalon gaan. Denk hier van tevoren dus goed over na, zodat jij een passende outfit kan samenstellen. 

Stap 2: kijk naar het wat het weer gaat doen 

Minstens zo belangrijk als de kantoorregels, is natuurlijk het weer. Is het een hete zomerdag? Dan trek je natuurlijk wat anders aan dan op een wisselvallige winterdag. In de zomer kan het lastig zijn om je netjes te kleden. Je wilt natuurlijk niet lopen zweten in een mooi maatpak. Een goede oplossing is dan een polo. Polos zijn toch netjes, maar niet zo bloedheet als een pak. Ook in de herfst zijn er soms nog dagen waarop je prima een polo kunt dragen. Op sommige kantoren mag je geen korte broek dragen, vraag dit bijvoorbeeld na bij je collega’s of check snel het kantoorbeleid. Ook dit is belangrijk om van tevoren te checken. 

Stap 3: kies outfits die bij jou passen

Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar kan soms erg moeilijk zijn. Een outfit die bij jou past, bestaat uit meer dan alleen kledingstukken die jij mooi vindt. Je moet bijvoorbeeld denken aan kleuren, stijlen, materialen en pasvormen. Welke kleur past bijvoorbeeld goed bij je huidskleur en haar? Doe bijvoorbeeld een kleurtest om hierachter te komen. Welke stijl wil je graag aanhouden? Ga jij voor het minimalistische of kleed jij je graag excentriek? Op sommige kantoren past bijvoorbeeld een excentrieke stijl ook beter dan een minimalistische, of andersom. Maar draag vooral waar jij je fijn bij voelt. Vaak is het handig om een aantal basic items in je kast te hebben hangen, omdat dit gemakkelijk te combineren is met de wat meer opvallende kledingstukken. Kies kledingstukken die bij je passen en waarin jij je goed voelt, dan kan het bijna niet misgaan! 

Glamour & Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.