Een wollen trui in de zomer? Dit is waarom!

De zomer is in volle gang en we kunnen eindelijk genieten van de heerlijke warme temperaturen. De lucht is blauw, de vogeltjes fluiten, de dagen zijn lang en de avonden zwoel. Het is heerlijk om weer lekker veel tijd buiten door te brengen en te genieten van al het moois wat de zomer ons brengt. In Nederland kan het in de avond wel vaak toch nog behoorlijk afkoelen. Dat is niet per se een probleem, mits je er goed op voorbereid bent. Een trui meenemen wanneer je een dag op pad gaat is, zelfs in de zomer, nu eenmaal geen slecht idee. Eén van de fijnste truien voor in de zomer is de wollen trui. In dit blogartikel leggen we je uit waarom dit zo is. 

Warm met koel weer, koel met warm weer

Wol is net zoals katoen en linnen een natuurproduct. Dit maakt dat wol bijzondere eigenschappen heeft die synthetische stoffen nooit waar kunnen maken. Eén van de meest unieke eigenschappen van wol is dat het helpt met het reguleren van de lichaamstemperatuur. Dit komt door de speciale vocht absorberende en tegelijkertijd waterafstotende eigenschap van wol. Doordat het vocht goed wordt opgenomen door de vezels van de wol blijft het water niet op je huid liggen. Het vocht wordt daarna verdampt door de warmte van buiten. Dit zorgt ervoor dat de stof niet vochtig aanvoelt. Dezelfde eigenschappen die ons in de winter warm houden, houden ons in de zomer juist lekker koel. 

Perfect te combineren


Een ander voordeel van een wollen trui in de zomer is dat de dunne wollen truien vaak erg stijlvol zijn en daardoor ook makkelijk te combineren vallen. Of je nu overdag een lange linnen broek aan hebt, een korte spijkerbroek of een chino, de wollen trui past bij iedere outfit. Zo kom je ’s avonds ook gewoon stijlvol voor de dag. Ben je bang dat jouw wollen trui gaat kriebelen? Kies dan voor een trui van merino wol. Deze is speciaal ontworpen zodat je geen last hebt van jeuk of kriebels. Benieuwd naar meer truien voor in de zomer? Neem dan eens een kijkje bij Sans-Online. Hun uitgebreide aanbod biedt een ruime keuze voor iedereen. 

Glamour & Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.