Fietskleding voor een fris gevoel in de zomer

De meeste mensen gaan het liefst fietsen bij een mooi zonnetje in de plaats van koud en bewolkt weer. Het is gewoon een pak aangenamer fietsen omdat je veel minder kledij moet aantrekken waardoor je een vrijer gevoel op de fiets ervaart. Toch kan ook het té warm worden. Zeker als je op vakantie gaat naar Zuid-Europa kan je met exotische temperaturen te maken krijgen. Je lichaam zal hieraan best moeten wennen. Met behulp van de juiste fietskledij van Fashion For Cycling kan je de zeer warme temperaturen draaglijk maken en genieten van je ontspannende fietstocht. Lees onze tips in dit blogartikel!

Verkoelende onderkleding

We vallen meteen met de deur in huis: ja, aangepaste onderkledij is wel degelijk noodzakelijk. In zeer warm weer hebben vele fietsers de neiging het ondershirt achterwege te laten, maar dit werkt net averechts. Je zal meer zweten dan met een ondershirt aan. Een fietsondershirt houdt je lichaamstemperatuur net constant en houdt je lichaam droog doordat het je zweet absorbeert en afvoert. 

Verschillende fabrikanten hebben ook verschillende gepatenteerde technieken om dit effect te verkrijgen. De Skinfoil mesh-stof van Assos bijvoorbeeld is een polypropyleen-vezelmix die niet alleen uiterst licht is, maar vocht ook efficiënt transporteert naar de buitenzijde waar het kan verdampen. De beste fietsondershirts voor warme temperaturen hebben ook een minimum aan naden, zodat huidirritatie tot een minimum beperkt wordt.

Dun fietsshirt

Een ideaal zomer-fietsshirt is er uiteraard een met korte mouwen of zelfs zonder mouwen. Zo kan je optimaal profiteren van de verfrissing van de luchtverplaatsing op je huid. Fietsshirts voor de zomer zijn uiterst licht en zijn sneldrogend. Dat moet ook wel, want je zal sterk zweten. Je zweet gaat door je ondershirt en komt dan in aanraking met je fietsshirt. Je zomer-fietsshirt neemt het zweet op en laat het verdampen

Doordat zomer-fietsshirts uiterst licht zijn, zijn ze ook extreem dun. Zo dun zelfs dat de zonnestralen door het shirt heen zouden kunnen gaan. Bepaalde types hebben daarom uv-beschermende vlakken (vooral op de rug) zodat je niet verbrandt. Desalniettemin raden we aan steeds voldoende zonnecrème te gebruiken.

Ademende fietsbroek

Je fietsbroek moet vooral goed kunnen ademen. Ze is daarom van een zeer lichte stof gemaakt die wel je spieren goed ondersteunt zodat je een optimaal comfort ervaart. 

De zeem is ook van groot belang. Dit moet een uitstekend ademend vermogen hebben zodat je tijdens het fietsen geen drukpijn krijgt aan je zitvlak en huidirritatie geen kans krijgt.

Handige accessoires

Een ondershirt, een fietsshirt en een fietsbroek zijn de belangrijkste onderdelen van je fietsoutfit voor de zomer, naast uiteraard een fietshelm en -schoenen. Maar enkele ‘accessoires’ kunnen ook een groot verschil maken.

  • Fietssokken: In de winter draag je extra dikke thermosokken, maar in de zomer draag je specifieke zomersokken. Die drijven geurtjes af en ventileren goed zodat zweet ook wordt afgevoerd. Je voeten blijven dus droog en fris, wat een schurend gevoel en irritatie tegengaat.
  • Zomerhandschoenen: Je draagt het best altijd fietshandschoenen. Een valpartij is nooit veraf en met handschoenen kan je je handpalmen goed beschermen. Fietshandschoenen voor de zomer ventileren uitstekend en hebben aan de binnenkant silicone vlakken voor een goede grip aan het stuur. Zo voorkom je je dat je zweethanden van je stuur af glijden.
  • Pet of bandana: Een fietspet of bandana is ook geen overbodige luxe. Een hoofddeksel vermijdt dat het zweet van je hoofd in je ogen druppelt. Dat is namelijk zeer vervelend. Bovendien beschermt het je hoofd tegen de zon.
Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.