Draag jij de verkeerde maat bh? Zo kom je erachter!

Wist je dat maar liefst 80 procent van alle vrouwen de verkeerde maat bh draagt? Veel vrouwen hebben namelijk geen flauw benul wat hun maat is en hoe ze de geschikte bh kunnen opmeten. Dat de gemiddelde vrouw in ons land een cup D heeft, betekent niet automatisch dat deze cupmaat ook geschikt is voor jouw boezem. Ieder lichaam is anders, dus ook iedere boezem. Ben je benieuwd of jij de verkeerde maat bh draagt? Zou je graag willen weten of jij je ook tot die 80 procent mag rekenen? Lees dan even onderstaande blog om hierachter te komen.

Je bh kruipt voortdurend omhoog

Dit is waarschijnlijk één van de grootste irritaties onder vrouwen: een bh die voortdurend omhoog kruipt. Moet jij ook meerdere keren per dag je bh weer naar beneden trekken? Dan is de kans groot dat je een bh met een te kleine cupmaat en/of een te grote omvangsmaat draagt. Een bh die goed past, blijft namelijk perfect op de plek zitten, zelfs wanneer je intensief aan het sporten bent en er dus veel van je bh gevraagd wordt. Omdat het rugpand van een bh op den duur zijn stretch verliest en daardoor uitrekt, doe je er goed aan om regelmatig een nieuwe bh aan te schaffen.

Je borsten puilen boven de cups uit

Een ander effect dat te kleine cups kunnen hebben, is dat je borsten boven de cups uit komen puilen. Er ontstaat dan als het ware een soort dubbele borst. Niet zo’n heel fraai gezicht wanneer je een strak T-shirt aan hebt. Merk jij ook dat je borsten niet helemaal lekker in de cups van je bh liggen? Kies dan in het vervolg voor een grotere cupmaat, maar laat de omvangsmaat precies zoals hij is.

De schouderbandjes snijden in en laten striemen achter

Zoals hierboven al is benoemd, kan een te grote omvangsmaat ertoe leiden dat de bh voortdurend omhoog kruipt. Daarnaast krijgen de borsten op deze manier te weinig ondersteuning. De meeste steun moet namelijk vanuit het rugpand komen. Bij te weinig ondersteuning kunnen de borsten gaan hangen. Veel vrouwen proberen dit probleem op te lossen door de schouderbandjes strakker aan te trekken, waardoor het rugpand eigenlijk alleen maar verder omhoog kruipt. Bovendien kunnen de schouderbandjes dan gaan insnijden en striemen achterlaten.

Zelfs op het strakste gaatje zit je bh nog niet strak genoeg

Draag je jouw nieuwe bh op het strakste gaatje en heb je het idee dat hij nog niet strak genoeg zit? Grote kans dat het rugpand wederom te wijd is. Schaf jouw bh altijd in die maat aan zodat je hem comfortabel op het laatste gaatje (dit is het minst strakke gaatje) kunt dragen. Mocht het rugpand beginnen uit te lubberen, dan kun je de bh altijd nog een gaatje strakker vast maken. Heb je geen zin om naar een lingeriezaak te gaan en wil je jouw bh online kopen? Bij Sliponline vind je een ruime collectie.

Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.