Waarom een goede zonnebril belangrijk is

Kan jij ook niet wachten om lekker op een terrasje te zitten in de zomer of een lekkere strandwandeling te maken? Een goede zonnebril is daarbij essentieel. Lees hier waarom!

Zonnebril beschermt je ogen

Om je ogen te beschermen tegen UV-licht, is het van belang om een bril te kiezen die daar bescherming tegen biedt. Zorg er dus voor dat je een bril aanschaft die voor 100% bescherming biedt tegen UV. Je kunt dit vinden op een sticker die op de zonnebril zit, maar het staat ook wel eens in de beschrijving van de bril. Verder is het ook van belang dat de grootte van de glazen van een bril goed zijn. Wanneer de glazen van een bril bijvoorbeeld te klein zijn, kan er alsnog schadelijk licht bij je ogen komen door bijvoorbeeld de zijkant of onderkant of bovenkant. Zorg er dus voor dat de glazen groot genoeg zijn.

Montuur van een zonnebril

Je kunt ervoor kiezen om de nieuwste trends te volgen. Maar het is natuurlijk veel belangrijker dat een nieuw model ook echt past bij jouw stijl! Er zijn ontzettend veel soorten zonnebrillen, dus er is genoeg keuze om een bril te kunnen kiezen waar je zelf echt helemaal blij van wordt en die echt ook goed staat bij de rest van jouw garderobe. Dat is natuurlijk wel zo leuk! Wellicht is een Gucci zonnebril wel iets voor jou?

Zonnebril die past bij je gezicht

Welke bril mooi bij je past, heeft ook te maken met de vorm van je gezicht. Let dus goed op de vorm die jouw gezicht heeft, wanneer je een nieuwe bril gaat uitzoeken. Over het algemeen geldt dat het het best is om een bril te kiezen die qua vorm tegenovergesteld is aan jouw gezicht. Als je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, staat dus een hoekige bril het best. En wanneer je juist een hoekig gezicht hebt, staan vaak ronde en grote glazen goed.

Niet kwijtraken van je zonnebril

Tot slot is het natuurlijk ook fijn wanneer je je zonnebril niet kwijtraakt. Ben jij iemand die niet erg netjes is en spullen op verschillende plekken neerlegt? Wat betreft een zonnebril kun je dit voorkomen door bijvoorbeeld een koordje te kopen. Deze kun je dan zelf eraan knopen en op die manier zul je je bril minder snel kwijtraken. Ook kan het helpen om je bril op een vaste plek neer te leggen, bijvoorbeeld bij je voordeur of in een la van een kast. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je zonnebril, maar kan ook heel handig zijn met andere spullen, zoals sleutels. Verder kan het slim zijn je bril in een zonnebril-doosje te bewaren. Deze valt meer op dan een losse zonnebril. Ook gaat je bril in zo’n doos minder snel stuk. Een win-win dus!

Glamour & Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.