Jachtlaarzen: waarom elke man niet zonder kan!

Vind jij het ook niet heerlijk om ongeremd door de natuur te banjeren? Natuurlijk is het fijn om zondagmiddag met je vriendin en de kinderwagen een wandelingetje te maken door het plaatselijke park. Lekker genieten van het zonnetje en fluitende vogels; niks mis mee. Maar eerlijk is eerlijk, dat haalt het niet bij een tocht buiten de paden door de ruige natuur. Wij mannen houden van rauzen, ravotten en banjeren. Dit doe je natuurlijk niet op je nieuwe witte sneakers, maar op een mooi paar jachtlaarzen van natuurrubber. Zo weet je zeker dat je overal kunt gaan en staan waar je wilt, zonder natte voeten te halen. Waarom jacht laarzen en niet een gewoon paar regenlaarzen? Dat leggen we je graag uit! Spoiler: iets met de combinatie tussen avontuur en lekkere warme voeten.

Wat zijn jachtlaarzen precies?

Zoals de naam stiekem al een beetje verklapt, zijn jachtlaarzen initieel ontworpen voor de jacht. De laarzen (ook wel jagerslaarzen genoemd) zijn speciaal gemaakt om lange afstanden op te kunnen afleggen op ruig terrein. Dit uit zich voornamelijk in de zool. Waar de zool van een standaard laars vaak van goedkoop plastic is gemaakt, zit in de zool van een jachtlaars allerlei techniek om je voeten optimaal te ondersteunen. Hierdoor raken je voeten niet vermoeid bij wandelingen over keien en door de modder. Daarnaast is de schacht gemaakt van zacht natuurlijk rubber. Dit in combinatie met een sterke gesp zorgt ervoor dat een jacht laarzen perfect aansluiten om je enkel. Dit zit niet alleen comfortabel maar voorkomt ook dat er water en prut via de bovenkant je laars in loopt, en dat is wel zo prettig. Maar nu hoor ik je denken: ik ben helemaal geen jager! Dat geeft niks. Jachtlaarzen zijn eigenlijk voor iedere outdoor liefhebber onmisbaar. 

Ideaal voor veel meer dan enkel de jacht. 

Misschien voel je je een beetje weerhouden door de term ‘jacht’. De kans is immers groot dat je helemaal geen jager bent. Maar ik heb goed nieuws: jachtlaarzen horen eigenlijk thuis in de garderobe van iedere vent. De stevigheid, functionaliteit en het comfort maken dat de laarzen voor veel buitenactiviteiten ideaal zijn. Denk aan wandelen en hiken, maar ook aan vissen en survivallen. Ook voor minder sportieve bezigheden komen de laarzen van pas. Van een wandeling met de hond door het bos, tot werken in de tuin. Jachtlaarzen zijn eigenlijk geschikt voor alles wat je buiten doet op een modderige ondergrond! Daarnaast hoef je je niet te laten weerhouden door slechte weersomstandigheden als regen en wind. Jouw voeten blijven warm en droog, gegarandeerd. 

Wat zijn goede merken jacht laarzen?

Zoals met zoveel producten heb je goede en minder goede merken op de markt. Dat geldt ook voor jachtlaarzen. Voor rubberen jachtlaarzen zijn er eigenlijk twee topmerken die met kop en schouders boven de rest uitsteken: Le Chameau en Aigle. Het zijn geen goedkope merken, maar de laarzen gaan jaren mee mits je ze goed onderhoud. Le Chameau is het neusje van de zalm. Dit Franse merk maakt al sinds 1927 laarzen met de hand. Aigle is tevens een Frans merk. Ietsje goedkoper maar kan absoluut meekomen als het aankomt op kwaliteit en comfort. Met name de zolen van Aigle zijn uniek en elke euro waard. Ga je liever voor leren jachtlaarzen? Kijk dan eens naar Dubarry. Dit is een merk uit Ierland en produceert prachtige klassieke laarzen. Kortom, voor ieder wat wils!

Kleding, Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.