Vaak in de kou? Dan is thermo ondergoed iets voor jou!

Wat is thermo ondergoed?

De koude dagen zitten er weer aan te komen en niets is dan lekkerder dan warm gekleed zijn. Of misschien ga je binnenkort op wintersport en wil je graag meer informatie over de verschillende soorten ondergoed. Eerst even kort, wat is thermo ondergoed precies? Het verschil tussen thermo en ´normaal´ dames ondergoed zit hem in het materiaal. Thermo is gemaakt van een hele dikke stof die de warmte van je lichaam vasthoudt. Hierdoor kost het jou minder moeite om warm te blijven in de koude weersomstandigheden. daarom wordt thermo vaak gedragen met wintersport. Hoe dikker de stof is, hoe meer warmte er vast wordt gehouden. Er ontstaat namelijk lucht tussen de laagjes stof. Bij ondergoed wordt er snel gedacht aan bijvoorbeeld een onderbroek, maar thermo ondergoed is bijvoorbeeld een legging of een hemd. Dit, omdat een groter oppervlakte van de stof meer warmte vasthoudt dan alleen een onderbroekje.

Verschillende soorten thermo´s

Niet elke thermo is hetzelfde. Er zijn verschillende materialen waar het van gemaakt kan worden. Om te beginnen van bamboe. Bamboe dames ondergoed is van nature geurloos en luchtig. Ook is het materiaal erg stretchy en kan het ondergoed het hele jaar gedragen worden. Omdat de kwaliteit van bamboe dames ondergoed hoger is, is de prijs ook hoger.
Een ander soort thermo is merinowol. Merinowol bestaat uit 70% merinowol, aangevuld met polyamide en elastaan. Merinowol zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft en het zorgt voor een goede afvoer van zweet. Hierdoor zit het ondergoed een stuk lekkerder dan reguliere thermo. De warmte blijft, maar je zweet niet. Dat is precies wat je wilt hebben. Merinowol is zacht, kriebelt niet en nog warmer als je het draagt in laagjes.
De laatste soort thermo is gemaakt van 100% polyester. Deze thermo is niet gemaakt om veel in te bewegen of te zweten. Het kan bijvoorbeeld wel gebruikt worden bij rustige activiteiten. Zoals wandelen. Of je kan het dragen onder je dagelijkse kleding, bijvoorbeeld naar je werk. De stof is zacht en voelt comfortabel op de huid. Ook is het een erg elastisch materiaal, dit zorgt ervoor dat het goed aansluit op de huid en het dus comfortabel zit.

Mooi dames ondergoed.

Net als al het andere ondergoed, is thermo ook te verkrijgen in verschillende kleuren of modellen. En natuurlijk in alle maten. Tenslotte moet iedereen zich warm kunnen kleden. Thermo is misschien niet het type ondergoed waarin je je mooi zult voelen maar het is dan ook echt bedoeld om je warmte vast te houden.
Eigenlijk is thermo op elke site wel te verkrijgen. Voor bijvoorbeeld thermo die je op een dagelijkse dag wilt dragen, kan je naar de hema gaan. Deze thermo is ook een stuk goedkoper dan de thermo van bijvoorbeeld een sportwinkel. Maar als je liever goede kwaliteit thermo wilt. Bijvoorbeeld van de eerder benoemde merinowol, kun je terecht bij de echte sportwinkels. De prijzen verschillen dus behoorlijk. Het hangt er echt vanaf voor welke gelegenheid je de thermo aan wilt doen.

Kleding, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.