Deze 5 dingen mogen niet ontbreken in een luxe buitenkeuken

Voor veel mensen betekent luxe leven vooral vrijheid voelen. Dat kan zijn door te reizen naar verre, exotische plekken, een dagje uitwaaien aan zee hier in Nederland, of gewoon lekker genieten van de rust in je eigen tuin. Een luxe buitenkeuken kan dat tuinplezier nog groter maken. Heb je daar al eens over nagedacht?

Kookgedeeltes

Een barbecue staat voor gezelligheid en heerlijk eten in de frisse lucht. Het maakt niet uit of je zin hebt in steaks, hamburgers of gegrilde groenten, met een barbecue kun je alle kanten op in je eigen luxe buitenkeuken. Kies een barbecue die bij jouw manier van koken past en geniet van de lekkere smaken en het gemak dat zo’n barbecue biedt. Toch zijn er nog meer mogelijkheden naast de barbecue. Dat kan variëren van een Big Green Egg barbecue tot een echte pizzaoven, of van een stijlvolle gasbrander tot een inductie kookplaat.

Meubilair voor buitenkeukens

Je buitenkeuken is pas echt af met het juiste meubilair. Je hebt kasten nodig voor je spullen, een tafel of bar voor het eten, een gezellig kookeiland en natuurlijk comfortabele stoelen of krukken voor je gasten. Ga voor stevige materialen die tegen een stootje kunnen en die mooi staan in jouw buitenkeuken. Zo maak je een plek die niet alleen handig is, maar er ook goed uitziet.

Elektrische apparaten

Naast de barbecue zijn er nog wat elektrische apparaten die je echt nodig hebt in je buitenkeuken. Denk aan een kookplaat, een koelkast en een spoelbak voor het klaarmaken en koel houden van je eten. En vergeet de handige keukenspullen niet die koken makkelijker maken. Zorg dat deze apparaten van goede kwaliteit zijn en tegen het weer kunnen, zodat ze lang meegaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kapot gaan of slijten.

Terraskeukens

Een buitenkeuken op je terras bouwen is echt een goed idee als je van buiten koken houdt, maakt niet uit het weer. Kies stevige materialen en denk goed na over de opzet, zodat je het hele jaar door, of het nu zomer of winter is, van je buitenkeuken kunt genieten. Als het kan, zet er dan iets van een afdak of pergola bij, zodat je niet in de regen of vol in de zon staat. En denk aan verwarming of verkoeling, zodat het altijd lekker is om buiten te zijn, welk seizoen het ook is.

Praktisch en comfortabel ontwerp

Tot slot moet je buitenkeuken niet alleen alles kunnen wat je nodig hebt, maar ook lekker makkelijk en fijn zijn om te gebruiken. Zorg voor een ontwerp dat bij jou en je manier van leven past, met genoeg plek om te koken, te eten en te chillen met familie en vrienden. Je kunt altijd nog kiezen voor extra elementen, zoals een open haard, airco of een pergola. Maak er jouw eigen relaxplekje van in de tuin.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.