Tips voor lederhosen kopen

Lederhosen. Iedereen kent deze traditionele halflange leren broek met bretels wel. De meeste mensen kennen de lederhose van het oktoberfest, maar naast het oktoberfest worden lederhosen ook veel op andere feesten gedragen. Verder worden lederhosen nog altijd in Zuid-Duitsland en in de alpen gedragen. 

Verschillende lederhosen

Er zijn vele verschillende soorten lederhosen. Als je een lederhose wilt kopen dan heb je keuze uit goedkope en dure lederhosen. Waarbij de goedkope soorten vaak gekocht worden om eenmalig te dragen op een feest, bijvoorbeeld carnaval. En echte lederhosen gekocht worden om naar het Oktoberfest in München te gaan of om vaker (op feesten) te dragen. Echte lederhosen van hoge kwaliteit hebben een zeer lange levensduur, waardoor je er nog jaren plezier van zal hebben. 

Tips voor het kopen van lederhosen

Lederhosen kopen? Dan adviseren wij om te kiezen voor echte traditionele lederhosen. Deze zijn misschien een stukje duurder, maar zien er veel mooier uit en hebben een langere levensduur. Op Lederhosenwinkel.nl kan je gemakkelijk en snel lederhosen van topkwaliteit bestellen. 

Het dragen van een lederhose als man is erg belangrijk in de Oostenrijkse Alpen-cultuur. Een echte lederhosen moet strak zitten, een Tiroler overhemd onder zitten en er moet een hoed bij gedragen worden. Verder moeten je benen goed onder de lederhosen uitkomen en je borstharen boven je overhemd uitkomen. Je outfit moet natuurlijk nog wel compleet gemaakt worden door bijpassende accessoires. Zo kunnen alpenschoenen en alpensokken niet ontbreken onder je lederhosen.  Met deze tips heb je de perfecte en traditionele lederhosen look. 

Lederhosen onderhouden

Als je eenmaal lederhose hebt gekocht dan wil je natuurlijk dat deze lang mooi blijft, ondanks alles dat het krijgt te verduren. Een lederhosen draag je waarschijnlijk hooguit twee keer per jaar, bijvoorbeeld voor de après ski op wintersport en het Oktoberfest in München. Het onderhoud is niet zo moeilijk. Een lederhose van suede runderleer, hertenleer of geitenleer moet je enkel regelmatig inspuiten met (kleurloze) suede spray. Een gladde lederhose, ook wel vet lederen genoemd, vergt ander onderhoud. Deze moet je voor en na het dragen invetten met reguliere ledervet. Door een lederhosen goed te onderhouden blijft die nog langer mooi, heeft die een nog lange levensduur én krijgt die een authentieke uitstraling. Zeker als je een lederhosen van hoge kwaliteit koopt is het dus verstandig om die regelmatig te onderhouden.

Kleding, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.