Drie tips bij onhandelbaar haar

Heb je het gevoel dat er met jouw haar geen land te bezeilen valt? Doet het van alles, maar vooral niet wat jij graag zou willen? Heb je ernstig de neiging om een schaar te pakken en het probleem rigoureus op te lossen? Doe maar even niet, niet voor je deze tips om jouw onhandelbare haar weer in het gareel hebt gekregen althans.

1: ga naar de kapper

Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst een bezoekje aan de kapper hebt gebracht? Moet je erg lang nadenken, en is het zeker meer dan een maand geleden? Dan kan dit een goed moment zijn om weer eens een afspraak te maken, ook als je je haar wilt laten groeien. De punten van je haar worden door alles wat je er dagelijks mee doet (föhnen, borstelen, wassen…) steeds dunner en brozer, en kunnen zich op een bepaald moment als klittenband gaan gedragen. Mooi dat je dan je haar niet meer in model krijgt! Regelmatig de puntjes laten bijknippen zorgt er dus écht voor dat je haar beter zit.

2: wissel van producten

Gebruik je al tijdenlang dezelfde producten in je haar, en heb je het gevoel dat je haar totaal niet meer wil doen wat jij in gedachten hebt? Tijd om je routine om te gooien! Je haar kan in de loop der jaren veranderen, en daarom andere producten nodig hebben. Ook de seizoenen spelen hierin mee: een spray die je haar in de zomer lekker luchtig maakt, kan in de winter waarschijnlijk niet genoeg bescherming bieden tegen de kou. Probeer dus eens iets nieuws, vaak is dat een prima oplossing.

3: wissel van merk

Gebruik je producten van een wat goedkoper merk? Dat kan heel lang goed gaan, maar veel mensen lopen op een bepaald moment toch tegen het probleem aan dat hun haar er slap van wordt. De gladmakende stofjes die eerst zorgden dat je haar zo lekker kambaar werd, blijven nu net iets te enthousiast aan je haar plakken en zorgen eerder voor een suf, futloos bosje. Kies eens voor een wat duurder merk als Indola om je haar écht schoon te wassen en te voorzien van verzorging die je haar niet slap maakt. Ook qua stylingproducten is het goed om eens verder te kijken dan de supermarkt of drogist, een merk als Fudge styling heeft bijvoorbeeld veel effectievere producten in huis dan veel goedkopere merken. Let er hierbij goed op dat je producten koopt die passen bij jouw haartype: krullend haar laat zich heel anders stylen dan stijl haar.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.