Daglichtlamp voor een beter slaapritme

Wat is nou vervelender dan elke nacht een stuk of 6 keer wakker te worden, of wanneer je niet in slaap kan komen en het op de klok steeds later zien worden. Niemand zit hierop te wachten en dit probleem kan steeds erger worden. Gelukkig kan je snel van deze kwalen verholpen zijn. Een daglichtlamp helpt namelijk om je slaapritme te verbeteren zodat je elke ochtend uitgeslapen wakker wordt. Een daglichtlamp helpt je met het herstellen van je eigen biologische klok. Zo krijg je een goed slaapritme wat weer een positief effect heeft op je energie en je stemming.  

Waarom licht zo belangrijk is 

Daylight ofwel daglicht is erg belangrijk voor je! Helaas krijgen de meeste mensen veel te weinig daglicht binnen. Dit komt omdat veel mensen de hele dag binnen werken. Hierdoor krijgen ze geen natuurlijk licht op hun lichaam. Dit probleem speelt nog meer in de wintermaanden, wanneer je in het donker naar je werk gaat en weer in het donker thuis komt. Hierdoor krijg je minder energie en heb je minder zin om zaken te ondernemen. Licht zorgt namelijk voor de opwekking van serotonine, een stofje in je lichaam dat je energie geeft. Wanneer je dus te weinig licht binnen krijgt kan je dus een tekort aan dit stofje hebben wat resulteert in minder energie.  

Het helpen van je biologische klok 

Zoals al eerder vermeld krijgen de meeste van ons te weinig licht binnen. Wanneer je ogen overdag te weinig licht opvangen dan heeft dit ook een gevolg voor je slaaphormoon. Wanneer deze slaaphormonen te weinig licht opvangen denken ze al dat het donker wordt en worden ze te vroeg actief. Hierdoor kan je je midden op de dag moe en futloos voelen. Het helpt ook niet mee in je stemming. Daarnaast slaap je s nachts slechter of helemaal niet omdat je slaapritme is ontregeld. Het is daarom heel belangrijk om overdag genoeg daglicht op te vangen. Wanneer je dus veel binnen zit is het misschien wel handig om een daglichtlamp te overwegen. Dit kost je per dag maar 10 of 15 minuten en zal een positief effect hebben op je slaapritme. Win win als ik het zo zie! 

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.