Tips voor efficiënte klantenwerving

Kledingwinkels. Ze zijn er een heleboel en in allerlei soorten en maten. Daarnaast zijn online webshops voor kleding de laatste jaren ook als paddenstoelen uit de grond geschoten. Zodoende wordt het er niet makkelijker op om ervoor te zorgen dat klanten juist naar jouw winkel toekomen. Met een goede strategie voor klantenwerving kun jij er in ieder geval voor zorgen dat jij over kopende klanten niets te klagen hebt. Maar hoe ziet zo’n strategie eruit? Wij helpen je met een aantal tips alvast op weg.

Opvallen in de winkelstraat

Als fysieke kledingwinkel moet je zien op te vallen in de winkelstraat. Daarom is het van belang dat jouw etalage er op basis van kleur, thema of opbouw uitspringt. Op die manier zullen klanten eerder geneigd zijn om bij jou naar binnen te stappen. Verder is het ook goed om jouw etalage met regelmaat grondig aan te passen. Dat maakt mensen die langslopen nieuwsgierig. Zeker als je jouw winkel aanpast aan het seizoen of aan bepaalde feestdagen. Hoe leuk is het als klanten bij jou op Valentijnsdag een boodschap voor hun geliefde op kunnen nemen?

Online vindbaarheid

Dit is natuurlijk voornamelijk voor de online kledingwinkels cruciaal. Als jij als online shop niet gevonden wordt, zul je weinig verkopen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je zowel via de zoekmachines als via online advertenties goed te vinden bent. Heb je een fysieke winkel en denk je dat jij online niet zichtbaar hoeft te zijn? Dan heb je het goed mis. Mensen zoeken steeds vaker online naar het adres van een kledingwinkel in de buurt. Dan wil je dat jij met jouw winkel als eerste getoond wordt.

Nieuwe klanten benaderen

In plaats van klanten naar jou toe te laten komen, kun je het natuurlijk ook omdraaien. Ga zelf actief op zoek naar nieuwe klanten! Dat kan bijvoorbeeld door promoties of evenementen te organiseren waar jouw doelgroep op af komt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld via de mail of via de post nieuwe klanten of andere bedrijven te benaderen met een kortingsbon. In dat geval is het wel belangrijk dat je dat goed doet door op voorhand een goede mailinglijst of adressenbestand te kopen.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.