Tips om je kamer Feng Shui in te richten

Er zijn veel interieur stijlen mogelijk voor je huis. Een daarvan is Feng Shui. Dit is een Chinese leer die meer dan 3.000 jaar oud is en gaat over de relatie tussen een persoon en zijn omgeving en hoe die omgeving jouw geluk kan beïnvloeden. Feng Shui richt zich op harmonie die ontstaat door je leefomgeving aan te passen zodat de stroom van positieve energie (Chi) zo vrij mogelijk door je huis kunnen stromen. In deze blog leer je hoe je jouw kamer Feng Shui kan inrichten.

De basis

De basis van uw Feng Shui-woonkamer is een rechthoekige ruimte: als u een L-vormige woonkamer heeft, kunt u deze rechthoekig maken door een deel ervan te scheiden met kleerkasten, gordijnen of scheidingswanden. Het is nog beter om een ​​transparant gordijn te gebruiken zodat de energiestromen een duidelijk pad hebben.

Plaatsing van elementen

Nu je de ruimte hebt, kun je beginnen met je kamer inrichten:

  • Plaats spiegels in je woonkamer zodat ze positieve energie reflecteren. Plaats ze echter niet zo dat ze de voordeur weerspiegelen of direct voor ramen hangen. Dit veroorzaakt energiestoringen.
  • Bloemen en planten dragen positieve energie met zich mee, maar ze zuiveren ook de lucht en beschermen tegen lawaai en luchtvervuiling: ze staan ​​voor natuur, leven, hoop, geluk en kracht.
  • Zorg ervoor dat het meubilair naar de muur is gericht met banken en stoelen dichter bij elkaar. Het wekt vertrouwen bij mensen.
  • Een groot familieportret is een belangrijk onderwerp van goede Feng Shui. Plaats deze op een centrale plek in de kamer.

Kleurgebruik

In de woonkamer kunnen veel kleuren gebruikt worden, elke kleur drukt één van de vijf natuurlijke elementen uit: vuur, water, aarde, metaal en hout. Elk element vertegenwoordigt bepaalde eigenschappen, u kunt kleuren gebruiken op basis van waarden die voor u belangrijk zijn.

  • Rijkdom, passie, romantiek en liefde: dit alles is het element “vuur”. U kunt de volgende kleuren gebruiken: rood, roze, oranje, paars en geel.
  • Helderheid, vernieuwing, ontspanning en inspiratie: ze behoren allemaal tot het element “water”. U kunt blauwe en zwarte kleuren gebruiken.
  • Geluk en warmte: dit is “aarde”. Lichtgeel en beige zijn overeenkomstige kleuren
  • Zuiverheid, onschuld, helderheid, zuiverheid, openheid en hoop behoren tot het element “metaal”: grijs en wit worden hiermee gecombineerd.
  • Stabiliteit, betrouwbaarheid en comfort behoren tot het element hout. Bruin en groen zijn geschikte kleuren.
Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.