Must-haves voor iedere freelancer

Als freelancer geniet je van vele vrijheden. In veel gevallen bepaal je jouw eigen werktijden en draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de projecten die je zelf op je bord neemt. Hier staat wel tegenover dat je het een en ander zelf moet regelen. Dit betreft zaken als belastingen, verzekeringen en andere financiële verplichtingen. Ook moet je zelf de faciliteiten regelen waarmee je jouw werk uit kan voeren. Dit kan variëren van de juiste kleding tot de juiste software. Hieronder vind je een aantal essentials voor iedere freelancer.

Een laptop waarmee je vooruit kan

Het werk als freelancer is vaak mobiel. Je zult hierbij in de meeste gevallen veel af moeten reizen naar klanten of andere zakenrelaties. Zorg er dus voor dat je op alle locaties beschikt over de hardware die je nodig hebt. Dit houdt in dat je goed bereikbaar moet zijn op je mobiele telefoon, maar nog belangrijker in dit verhaal is je laptop. Zorg dat de specificaties van je laptop overeen komen met de werkzaamheden die je wil gaan doen. Wanneer je zwaar grafisch werk doet, ga dan niet voor de goedkoopste laptop. Eigenlijk is een laptop een groot onderdeel van je core business, dus bezuinig hier sowieso niet op. Een goede laptop heb je immers binnen no-time terugverdiend.

Een tas waarin je gemakkelijk spullen mee kan nemen

Uiteraard moet je als freelancer je laptop en andere spullen gemakkelijk mee kunnen nemen. Dit kan alleen als je kiest voor een goede tas. Je zou dus kunnen gaan voor een grote leren laptoptas, waarin je niet alleen je laptop kwijt kan maar ook andere belangrijke spullen.

De juiste programma’s op je laptop

Uiteraard heb je niets aan je laptop wanneer je niet de juiste programma’s hierop hebt staan. Om van je laptop daadwerkelijk een mobiele werkplek te maken, heb je de juiste software nodig. Dit betekent dat een grafisch vormgever programma’s als Photoshop te allen tijde tot zijn of haar beschikking moet hebben. Voor andere branches zijn andere programma’s uiteraard van belang.

Voor meer leuke tips kijk je op betofashion.nl

Kleding, Laptops & Tablets, Mobile Gadgets, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.