Inrichting voor een loftwoning

Een zeer populaire stijl voor lofts is een industriële stijl. Bij een industriële loft inrichting moet je denken een stoer, robuust en eerlijke materialen. Metalen kasten, houten meubelen en kale bakstenen zijn belangrijke elementen voor een stoere uitstraling van je loft. Maar ook accessoires en verlichting spelen een belangrijke rol in het scheppen van de sfeer. Kies voor de verlichting voornamelijk materialen zoals hout, metaal, beton en gas. Ga voor zoveel mogelijk natuurlijke kleuren. Zoek je verlichting zoveel mogelijk in dezelfde uitvoering. Alle lampen van staal, of alleen maar gloeilampen bijvoorbeeld. Ook kiezen veel mensen ervoor om twee lampen boven de eettafel te hangen.

Het verschil tussen een loft en een studio

Het meest typerende aan een loft indeling is dat een loft bestaat uit één ruimte, waar alles onderling verbonden is. In de loft is meestal een vide ingebouwd, dit is een open plek in het huis waarbij meerdere verdiepingen zichtbaar zijn. Er wordt dan een deel van het plafond van de begane grond weggehaald, zodat er een hoge en open ruimte in het huis ontstaat. Vaak is in de vide ook een trap te zien die de verdiepingen met elkaar verbindt, maar dit is niet altijd zo. In veel opzichten lijken lofts op studio’s, maar het voornaamste verschil is dat studio’s veel kleiner zijn dan lofs. Houd hier dus rekening mee als nu een loft kopen wilt.

De ontwikkeling van lofts door de jaren

Het gebruik van lofts was oorspronkelijk iets voor kunstenaars. Zij hadden hoge ruimtes nodig om grote kunstwerken te kunnen maken, iets wat in een gewoon atelier onmogelijk was. Bovendien was het combineren van woon en werkruimte een goede kostenbesparing. In de jaren zeventig werd voor het eerst in New York op grote schaal bedrijfsruimte in woonruimte veranderd. In de jaren tachtig kwam de stedelijke herstructurering echt op gang en werd het verbouwen van karakteristieke fabriekspanden aangemoedigd door belastingvoordelen, publieke investeringen en het aanpassen van bestemmingsplannen.  Naar Amerikaans voorbeeld worden tegenwoordig ook in Europa voormalig fabriekspanden omgebouwd tot woonruimte. Omdat niet alle steden beschikken over industrieel erfgoed worden er tegenwoordig ook new lofts en loft inspired appartementen gebouwd.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.