Hoe een Xerox printer de gebruikerservaring verbetert

Gebruikerservaring is veel meer dan alleen een makkelijke interface. Slimme printers hebben allerlei UX-functies die de gehele gebruikerservaring soepeler en beter maken. In de onderstaande blog zijn een aantal manier genoemd waarop een Xerox printer de gebruikerservaring verbetert.  

Automatisch bijgevulde toners 

Een van de meest voorkomende oorzaken dat werknemers niet kunnen afdrukken, is omdat de toner bijna op is. Dit is vervelend voor de gebruiker en is een typische situatie die de officemanager en onderhoudsteams verrast, er moeten namelijk nieuwe toners aangeschaft worden. Als de voorraad automatisch wordt bijgevuld voorkom je dit en gaat de printer gewoon door met afdrukken. Een moderne slimme printer controleert automatisch het toner- en inktniveau en kan zelf bestellingen plaatsen. Er is geen menselijke inzet bij nodig. De orderbevestiging wordt per mail gestuurd naar de aangewezen contactpersoon. Op basis van verbruiksstatistieken berekent de printer vooraf wanneer een nieuwe bestelling moet worden geplaatst. Op deze manier bouw je niet een overmatig hoeveelheid toners op en zal je magazijn niet overvol zijn. Door de voorraad in het juiste tempo te beheren, ben je ook een stap dichter bij de duurzaamheidsdoelen. 

Prioriteiten stellen 

Het beruchte rampscenario: problemen met een printopdracht, waardoor andere opdrachten in de wachtrij komen te staan en er niets uit de printer komt. Xerox printers hebben daarom een speciale bypass-technologie. Het plaatst problematische taken in de wachtrij totdat er een oplossing is gevonden. De printer kan dan belangrijke documenten gewoon printer, die storing wordt later opgelost.   

Besturing vanaf de telefoon 

Nu mobiel werken en printen steeds gewoner worden, willen bedrijven printsystemen gebruiken die het goed doen met mobiele apparaten. Ze wil weten dat als ze echt goed zijn in mobiel werken, ze veel sneller kunnen digitaliseren. Xerox printers kunnen daarom makkelijk met de telefoon bestuurd worden voor een verhoogde gebruikerservaring. Met gebruiksvriendelijke mobiele apps die op meerdere platforms worden uitgevoerd, is printen voor medewerkers net zo eenvoudig als het verzenden van een e-mail. Geen probleem met printerstuurprogramma’s en configuratiemenu’s. Eén klik en je kunt veilig en snel thuis, op kantoor of onderweg een printopdracht geven.  

Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.