Hoe werkt een droger?

In vergelijking met wasmachine is een wasdroger een heel eenvoudig apparaat. Elke droger gebruikt een combinatie van warmte, lucht en beweging om kleding te drogen door vocht te verwijderen. 

Het creëren van warmte 

Elke wasdroger gebruikt warmte om het drogen van kleding te versnellen. De meeste drogers worden aangedreven door elektriciteit. In drogers die op elektriciteit werken, zijn de verwarmingsspiralen vergelijkbaar met die in ovens of warmwaterboilers. Een elektrische stroom wordt door de spoel gestuurd, die is ontworpen om weerstand te creëren. De weerstand bouwt elektronen op en creëert energie of warmte. De metalen spoelen worden erg heet door de opbouw van elektronen. De warmte wordt overgedragen aan de omgevingslucht en door een ventilator door de droger geperst.  

Het circuleren van lucht 

Luchtcirculatie is essentieel voor het efficiënt drogen van kleding. Bedenk hoeveel sneller kleding aan een waslijn droogt als er een briesje staat. De hoeveelheid tijd die kleding nodig heeft om te drogen ligt aan de luchtstroom door de machine gaat. Lucht wordt in de droger gezogen via openingen of ventilatieopeningen aan de buitenkant van de droogkast. De lucht wordt verwarmd en door een ventilator in de trommel verdeeld. De verwarmde lucht helpt om het vocht uit de kleding te halen.  

Het bewegen van de kleding 

De droogtrommel is ontworpen om de kleding constant te bewegen en te drogen. Zonder de tuimelende beweging zouden de kleding op een enorme stapel liggen, waardoor luchtcirculatie bijna onmogelijk was. Bijna alle droogtrommels worden gedraaid door een eenvoudig katrolsysteem aangedreven door een elektromotor. De droogtrommel zit op een rolsysteem en de meeste worden ondersteund door een as 

Al deze functies zijn perfect toegepast op alle drogers van AEG. Dit merk zorgt ervoor dat deze drie elementen geoptimaliseerd zijn zodat ze kleding snel een grondig kunnen droogmaken. Wanneer de AEG droogkast in je huis staat zal je aan de levende lijve alle gemakken van een droogtrommel ondervinden. Je hoeft nooit meer die droogrekken, die overigens veel te veel ruimte innemen, te vullen en af te halen. Met een droger is de klus makkelijk en snel geklaard. 

Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.