Moet u een smart speaker of een Bluetooth-luidspreker aanschaffen?

Vijf jaar na de lancering van de smart speaker en tien jaar na het debuut van de Bluetooth-luidspreker weten veel mensen nog steeds niet wat het verschil is en waarom ze een van beide zouden willen hebben. Zodra ze echter een demo hebben gekregen van wat deze apparaten kunnen, is de kans groot dat ze er een willen. Maar welke? Beiden hebben voor- en nadelen. De juiste keuze hangt af van wat u wenst op het gebied van entertainment, gemak en draagbaarheid.

Wat is het verschil tussen een Bluetooth-luidspreker en een smart speaker?

Een Bluetooth-luidspreker, zoals de UE Wonderboom 2 of Tribit XSound Go, speelt eenvoudig het geluid af dat van uw telefoon, tablet, computer of ander draagbaar audioapparaat komt. Als je bijvoorbeeld je telefoon eenmaal aan de Bluetooth-luidspreker hebt gekoppeld, komt alles wat je op de telefoon speelt, in welke app dan ook, via de luidspreker. Er is geen extra app vereist. Kortom, de luidspreker werkt als een onderdeel van uw telefoon en speelt elk geluid van uw telefoon af, inclusief beltonen en meldingen. De meeste Bluetooth-luidsprekers zijn klein, draagbaar en werken op batterijen, maar er zijn ook grotere en luidere tafelmodellen verkrijgbaar. Velen hebben een microfoon zodat ze kunnen functioneren als luidspreker.

Een smart speaker met microfoon, zoals de Amazon Echo of Google Home Mini, heeft een eigen ingebouwde computer met internetverbinding en heeft dus geen hulp van andere audioapparaten nodig. Dat betekent dat je hem niet hoeft te koppelen met een externe bron zoals een smartphone (hoewel smart speakers wel moeten worden ingesteld via een app), maar je hem nog steeds moet toevoegen aan je wifi-thuisnetwerk zodat hij kan uitgaan en vind audiobronnen voor jou. Op uw grillen en gesproken commando heeft een smart speaker toegang tot muziekstreamingservices, internetradio, podcasts en andere nieuws- en informatiebronnen. Het kan uw opdrachten ook overbrengen naar smarthome-apparaten zoals lampen, slimme stekkers, thermostaten en sloten. Veel smart speakers bevatten ook Bluetooth-ondersteuning, maar er zijn er maar weinig die op batterijen werken om onderweg mee te nemen.

Mobile Gadgets, Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.