Gek op beauty en verzorging? Kies voor een baan in de beautybranche

Ben jij gek op beauty en verzorging en altijd in de weer met make-up, crèmes, scrubs, maskers, nagellak en verzorgende oliën? Dan is een baan in de beautybranche iets voor jou. In de beautybranche zijn allerlei verschillende banen te vinden. Van kapper en nagelstyliste tot visagist, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien biedt elke baan in de beautybranche de mogelijkheid om je te specialiseren. Zo kan je als kapper bijvoorbeeld aan de slag gaan in een barbershop, maar is het ook mogelijk om alleen bruidskapsels te maken. Om jou nog enthousiaster te maken voor een baan in de beautybranche, hebben wij drie droombanen voor je op een rijtje gezet.

Opleiding nagelstyliste: Word een volleerde nagelstylist

Handen zijn een visitekaartje en dienen goed verzorgd te zijn. Heb jij altijd keurig verzorgde handen en nagels, ben je creatief en handig en heb je een passie voor beauty en verzorging? Dan is een opleiding tot nagelstyliste misschien wel wat voor jou. Tijdens de opleiding nagelstyliste leer je alles over handverzorging, de anatomie van de nagel, diverse nageltrends, producten, technieken en werkwijzen. Na het afronden van de opleiding nagelstyliste kan jij iedereen voorzien van een prachtig set nagels waar ze weken lang van kunnen genieten.

Schoonheidsspecialist: Ieder mens op zijn mooist

Als schoonheidsspecialist houd je je bezig met hoe je ieder mens op zijn mooist kunt maken. Van het epileren van wenkbrauwen tot het behandelen van een probleemhuid, de behandelingen die je als schoonheidsspecialist geeft zijn heel divers. Hierdoor is jouw werk altijd uitdagend en nooit saai. Vind je bepaalde behandelingen lastig of niet leuk om te geven? Een schoonheidsspecialist kan ervoor kiezen om alle schoonheidsbehandelingen aan te bieden in de salon, maar het is ook mogelijk om je te specialiseren. Zo zijn er bijvoorbeeld salons die zich voornamelijk richten op wimpers en wenkbrauwen en zijn er schoonheidssalons die zich meer bezighouden met huidverzorging. Hierdoor kan jij altijd aan de slag met datgene wat je het allerleukst vindt.

Visagist: The art of make-up

Make-up wordt steeds meer gezien als kunst. Uiteraard niet meer dan terecht, want met make-up kan je de meest adembenemende looks creëren en iemand aanzienlijk meer zelfvertrouwen geven. Wil jij als professional aan de slag met make-up? Dan is een baan als visagiste iets voor jou. Een visagist voorziet mensen van een mooie make-up look, zodat ze zelfverzekerd en stralend de dag doorgaan. Visagisten worden ingezet bij modeshows en tv-shows, maar ook voor bruiloften en gala’s. Het is mogelijk om je te specialiseren, maar je kunt er ook voor kiezen om alle opdrachten uit te voeren.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.