3 tips om gevarieerder te eten

Het is voor velen een uitdaging: gevarieerd eten. Je valt toch vaak terug op dezelfde voeding. Hoewel dat niet per definitie verkeerd is (vooral wanneer het om gezonde voeding gaat), is variatie in je voedingspatroon van belang. Het zorgt ervoor dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt en je macronutriënten beter zijn verdeeld. Daarnaast kun je een gezonde levensstijl langer en met meer plezier volgen wanneer je gevarieerd eet. Nieuwe dingen proberen is hierbij van belang. Al met al is het dus aangeraden om gevarieerd te eten, en in deze blog lees je 3 tips die je daarbij helpen!

Gevarieerder eten 

Met de volgende tips zorg je ervoor dat je gevarieerder eet:

  1. Kies vaker voor andere voedselgroepen
  2. Probeer regelmatig nieuwe recepten
  3. Verwerk sportvoeding in je eetpatroon 

Zie hieronder een meer gedetailleerde beschrijving van deze tips!

1. Andere voedselgroepen 

Merk je wel eens dat je veel van hetzelfde eet? Dat is goed mogelijk. Men beperkt zich vaak tot bepaalde voedselgroep. Dit zijn voedingsmiddelen met vergelijkbare (nutritionele) eigenschappen. De meest bekende voedselgroepen zijn:

  • Vlees
  • Fruit
  • Groente
  • Zuivel
  • Graan

Hoe meer je voeding van verschillende voedselgroepen eet, hoe beter je varieert. Bovendien krijg je zo ook de beste verdeling van macronutriënten, waarbij een juiste balans belangrijk is. 

2. Nieuwe recepten

Hoe vaak probeer je nieuwe recepten?  Voor variatie is het van belang dat je nieuwe voeding probeert. Het kan soms lastig zijn, bijvoorbeeld omdat je denkt onvoldoende tijd te hebben of omdat je niet veel ervaring hebt met zelf eten maken. In veel gevallen zijn nieuwe recepten echter makkelijk en snel te maken. Bovendien is het leuk om zelf nieuwe recepten te maken en te testen! Zo eet je ook direct gevarieerder.  

3. Sportvoeding

Verder is het een goed idee om eens sportvoeding te proberen. Het is voeding dat je normaal misschien niet zo snel aan denkt, maar zeker gezond is. Voorbeelden van sportvoeding zijn eiwitshakes en protein bars. Door vaker voor sportvoeding te kiezen, eet je gevarieerder en weet je dat je gezonde voeding binnenkrijgt.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.