Zo kies je het perfecte paar schoenen!

Iedereen heeft wel eens een paar schoenen gehad die niet helemaal lekker zaten. Elke keer kreeg je blaren of knelde de schoenen. Dit is natuurlijk zonde, want hierdoor ga je ze steeds minder dragen en belanden ze uiteindelijk in de kast en worden ze nooit meer gebruikt. Tijdens het kopen van nieuwe schoenen is het belangrijk om comfortabele schoenen te kopen. Met deze tips zul je in de toekomst precies weten waar je op moet letten tijdens de aankoop.

Pas altijd beide schoenen

Bijna niemand heeft voeten die precies hetzelfde zijn. Meestal is de ene voet net iets groter dan de ander. Als de ene schoen past wil dat niet gelijk zeggen dat de andere ook past. Een minimaal verschil kan al blaren veroorzaken. Pas daarom altijd beide schoenen bij een aankoop. Als je twijfelt is het verstandig om schoenen te kopen die passen bij je grootste voet.

Tijdstip van aankoop

Als je van plan bent om een schoenenwinkel te bezoeken, dan kan je het best aan het eind van de middag gaan. Je voeten zwellen namelijk een beetje op in de loop van de dag. Hierdoor kan het voorkomen dat je schoenen gaan knellen. Als je aan het eind van de dag schoenen gaat passen weet je zeker dat ze altijd comfortabel zitten. Ook schoenen die je online gekocht hebt moet je pas aan het eind van de middag passen.

Maat

Vaak koop je schoenen in jouw maat, maar hier moet je niet te veel op focussen. Schoenmerken kunnen namelijk iets afwijken van de standaardmaten. Zo vallen de Vans old skool groot uit, waardoor je voor de perfecte maat iets kleiner moet kopen dat normaal. Ga nooit blindelings af op jouw maat, maar pas ze goed. Een comfortabele schoen is altijd iets groter dan je voet. 1cm extra geeft je voet voldoende ruimte om te bewegen.

Kwaliteit

Er zijn heel veel verschillende merken en het aanbod is gigantisch. In iedere prijs- en kwaliteitsklasse zijn er schoenen beschikbaar. Een goede sneaker is van hoge kwaliteit. Deze schoenen zijn misschien wat duurder, maar geven wel meer comfort, stevigheid en flexibiliteit. Het is dus beter om voor een paar puma sneakers te gaan en niet voor een goedkoper merk. Je bent er misschien iets meer geld aan kwijt, maar je weet zeker dat je een goed paar hebt!

Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.