Je eigen kleding ontwerpen: zo doe je dat!

Het is tegenwoordig een ware trend om zelf je kleding te ontwerpen en te maken. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen dit zien als een leuke hobby. Hiernaast is het een perfecte manier om lekker creatief bezig te zijn en is het echt niet zo moeilijk als dat sommige mensen denken. Je moet alleen even de juiste voorbereiding treffen. Hoe je dit doet vertellen wij je graag!

Materialen

Voordat je begint is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke materialen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan goede scharen of een professionele naaimachine. Zonder deze gereedschappen is het vrijwel onmogelijk om goede kleding te maken. Kinderen bijvoorbeeld laat je natuurlijk niet achter een naaimachine zitten. In dit geval kun jij ze zelf hier een handje bij helpen of je koopt speciale knutselscharen, die niet gevaarlijk zijn. De meeste materialen kun je in online webshops vinden of op tweedehandssites zoals Marktplaats.

Stoffen en patronen

Natuurlijk is het ook handig als je van te voren voldoende stoffen en patronen in huis hebt als je gaat beginnen met het maken van je eigen kleding. Denk hierbij niet al te moeilijk. Ga eerst na wat voor soort kleding stukken je graag zou willen maken of aanpassen. Dit kan een simpel -shirt zijn of een rokje. Spijkerbroeken zijn daarentegen weer iets moeilijker. Je kunt naarmate de tijd je niveau steeds meer opbouwen en meer ervaring opdoen. Hierna zul je stoffen voor deze kleding in huis moeten halen en eventueel leuke accenten die je er op kan naaien. Ook kun je de kleding een andere speelse twist geven door deze te laten bedrukken. Zo kun je bijvoorbeeld goedkope shirts bedrukken met een leuk printje of een persoonlijke tekst.

Online naailessen

Als je eenmaal het design in je hoofd hebt, kan het échte werk beginnen. Dit is het moment dat je de kleding daadwerkelijk kan gaan maken. Hiervoor kun je overwegen om online naailessen te nemen. Hier leer je verschillende technieken over het ontwerpen van kleding en krijg je verschillende tips. Super handig dus! Deze lessen kun je heel makkelijk volgen vanaf je laptop of tablet. Zo kun je alles stap voor stap bijhouden en af en toe op pauze zetten. Als je de kids hun eigen kleding wil laten ontwerpen, kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een klein doekje hebt waar ze wat leuke patroontjes op kunnen borduren. Als je het eng vindt om ze zelf dingen te laten naaien of borduren, zijn er ook verschillende designs die je op een shirt kan strijken of plakken.

Kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.