Welke draagzak voor een baby moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek naar een baby draagzak, kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien. tegenwoordig zijn er zeer veel goede ergonomische draagzak te verkrijgen. Waar moet je beginnen? In deze blog nemen wij je mee in het keuzeproces.

Ergonomische draagzak

Van belang is dat de draagzak voor je baby ergonomisch is? “Ergo watte?” hoor ik je denken. Waar het om gaat is dat bij onze kleintjes alles nog week is, alles in het lichaampje moet nog wat ‘uitharden’. Wanneer jeje kindje dan langere tijd in een draagzak draagt waarbij de heupjes bijvoorbeeld niet goed zitten, kan dit tot problemen leiden. Wat dus van belang is, is dat je zoekt naar een draagzak waarbij je kindje in de m-positie zit, ookwel de kikkerhouding genoemd. De billetjes komen dan lager dan de knietjes. Dan heb je een ergonomische houding te pakken. Let er ook op dat de draagzak een flexibel rugpand heeft, zo heeft je kindje ruimte om de rug wat te bollen. Verder is voor jouw belangrijk dat je een goede heupdordel hebt en makkelijk bij alle gespen etc. kunt komen. Het goede nieuws is dat tegenwoordig zeer veel draagzakken hieraan voldoen. Dat maakt het maken van de keuze weer niet makkelijker.

Waar moet je op letten bij de keuze van een baby draagzak

Bij de keuze voor een draagzak, kun je op de volgende punten letten:

Leeftijd en kledingmaat kindje

Veel draagzakken dragen de naam draagzak baby, maar toch is het goed te letten op de vanaf leeftijd en kledingmaat. Zoek je een draagzak voor echt pasgeboren baby’s, kijk dan naar draagzakken geschikt vanaf kledingmaat 50. Bij de kledingmaat gata het altijd om een indicatie, de bouw van ieder kindje is anders en de baby draagzak kan dan net anders vallen.

Type draagzak

Er zijn draagzakken waarmee je alles vast kan zetten met gespen (de zogenaamde full-buckle). Deze draagzakken zijn vaak makkelijk in gebruik. Ook heb je draagzakken waarbij je de schouderbanden kunt knopen, kruislings over de rug. Dit valt vaak net iets soepeler en zachter over de schouders dan een full-buckle draagzak.

Effen of draagzak met printje

Uiteindelijk moet jij je ook comfortabel voelen in de draagzak, en dan is de kleur of het printje ook van belang. Gelukkig is hier ook voor iedereen iets te vinden, houd je van hippe printjes dan kun je kijken naar de Tula draagzakken, ben je meer van de effen kleuren, dan zijn de draagzakken van Ergobaby of Storchenwiege misschien iets voor jou. Houd je van een subtiel stijlvol printje, dan kun je kijken naar de dragers van Neko of de Isara draagzakken.

Mode, Shops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.