Eco-vriendelijke picknick en barbecue benodigdheden

Een gezellige picknick of barbecue voor een grote groep vragen de nodige voorbereidingen. Om goed voorbereid te zijn en daarnaast milieuverantwoord te werk te gaan zal ik in dit artikel een aantal tips geven.

Al die feestplanning wordt meestal geleverd met een lange lijst met items om te kopen en mee te nemen – en de meeste zijn onnodig wegwerpbaar voor gemakkelijk transport.

Dus hier is alles wat je nodig hebt om een ​​zomerpicknick te organiseren die niet afhankelijk is van plastic of verspillende items voor eenmalig gebruik. Het is makkelijker dan ooit om groen te worden (en nog steeds te genieten van een hotdog … of twee).

Zorg voor een ordelijk boodschappenlijstje. Wil je voorkomen dat je 10 zakken chips, vijf watermeloenen en geen hoofdgerechten krijgt?

Ook is het handig precies te weten hoeveel gasten er komen. Dit resulteert in minder voedselverspilling en gemakkelijker opruimen. Vraag daarnaast aan de gasten een keuze te maken voor vegetarische, vegan of alles-eten opties. Zo voorkomt u dat u teveel vleesproducten haalt, wat resulteert in meer afval. Ook voor de inventarisatie zoals borden en bestek wil je het aantal gasten weten, zodat je niet met tientallen extra plastic vorken eindigt.

Herbruikbaar bestek dat er ook geweldig uitziet.

Waarom geld weggooien elke keer dat je een feest organiseert en ook toevoegen aan de talloze stukjes plastic voor eenmalig gebruik die stortplaatsen overstromen en rond de oceanen drijven? Investeer in plaats daarvan in messen, vorken en lepels die vaatwasmachinebestendig zijn, honderden keren kunnen worden hergebruikt en zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Een andere optie is wegwerpservies wat 100% composteerbaar is.

Vergeet de aardvriendelijke borden en kommen niet. Gemaakt van ongebleekt, chloorvrij, pesticidevrij, kleurstofvrij, natuurlijk weggegooide tarwesteel en bagasse (suikerrietvezel), kunnen deze borden en kommen na de picknick direct in papierrecycling gaan. (Super bevuilde kunnen in een compostbak gaan.) Recycling compenseert het kappen van het regenwoud en compostering houdt het buiten de stortplaats. Een goed voorbeeld hiervan zijn de snackbakjes van Conpax.

Perfect om te genieten van de zon.

Vraag uw gasten om hun eigen drinkbeker mee te nemen, en de voordelen zijn tweeledig: minder afval en er is geen verwarring over wiens glas van wie is. Je kunt altijd een kleine voorraad kopjes meenemen voor vrienden die het misschien vergeten. Deze bekers zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn nog steeds recyclebaar.

Moedig recyclebare glazen aan voor uw bierdrinkers! Denk ten minste aan glazen flessen voor recycling. Aluminium verbruikt veel meer energie om te maken en alle aluminium blikjes zijn bekleed met plastic.

Vergeet niet te hydrateren.

Ik raad de 2,5-liter waterbakken met een uitloop aan. Mensen die herbruikbare drinkbekers meenemen, kunnen elke keer bijvullen. Er is een grotere kans dat gasten zullen bijvullen wat ze zullen drinken en geen afvalwater en talloze plastic flessen en verspillen.

En vergeet niet te scheiden!

Het meest impactvolle wat je tijdens een picknick kunt doen, is items scheiden en recyclen terwijl het feest plaatsvindt – en niet wachten tot het einde van de nacht.

Stel meerdere prullebakken in die duidelijk zijn geëtiketteerd, zodat uw gasten kunnen deelnemen aan het correct weggooien van hun artikelen.

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.