Wat voor stoel past het beste bij mij?

Wil je jouw huis opnieuw stylen en ben je op zoek naar prachtige stoelen die passen bij de rest van je interieur? Als dat het geval is ben je bij dit artikel op de juiste plek. Mooie stoelen maken het interieur echt af waardoor je woning compleet wordt. Daarnaast gebruik je de stoelen vaak, of je nou een spelletjesmiddag hebt of wanneer je gaat ontbijten, lunchen of dineren, je zit er dagelijks. Het zou jammer zijn om dan stoelen te kopen die totaal niet bij de rest van jouw interieur past, daarom hebben we speciaal voor jou een aantal stijlen op een rijtje gezet met een advies voor goed passende stoelen, hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel ook zelf mooie stoelen uitkiezen voor jouw woning.

Verschillende stijlen

Om een beetje een overzicht te hebben met wat voor stoelen je kunt hebben en welke het beste bij jou en jouw woning past, hebben we het verdeeld in een aantal wat algemenere stijlen:

  • Klassieke stijl: bij de klassieke stijl komt veel donkere tinten terug, vaak worden hier zwarte, grijze of bruine kleuren gebruikt. De meubels zijn vaak antiek en van hout gemaakt, maar deze kunnen ook gecombineerd worden met moderne meubels, al heb je een antieke tafel kun je dus alsnog kiezen voor moderne stoelen. Over het algemeen passen hier dus het beste antieke of moderne stoelen bij.
  • Industriële stijl: hier wordt veel gebruik gemaakt van beton en metaal, maar ook van hout. Ook hier komen kleuren als wit, zwart, grijs en bruin terug. Deze stijl neemt je helemaal terug naar de industriële tijd, dus hier passen metalen of houten stoelen goed bij.
  • Romantische stijl: denk hierbij aan een woning stijl met lichte kleuren zoals wit, lichtroze en alle andere lichte tinten van groen tot grijs. Deze stijl heeft verfijnde vormen en komt zacht over. Bij deze stijl passen glazen lampen en vitrines, maar ook wollen of stoffen meubels, denk hierbij aan een tapijtje of een bank. Een goede stoel voor deze stijl zou bijvoorbeeld een witte stoel zijn, eventueel gedetailleerd met krullende vormen of met een dun stofje als kussentje of decoratie voor op het zitvlak.
  • Natuurlijke stijl: lekker tussen de planten en een mooi interieur staan komt met deze stijl helemaal goed. Bij deze stijl komen bruine, groene, grijze, blauwe en rode tinten terug. Het is best vanzelfsprekend dat er bij deze stijl houten stoelen passen.
  • Design stijl: bij design maken ze gebruik van lichte en zachte tinten en er komen veel ronde vormen bij kijken. Hier kun je dus ook op inspelen om ook stoelen te kopen die ronde vormen hebben en vloeiend overlopen in vorm.

Er zijn nog meer stijlen, maar dit zijn de meest voorkomende stijlen. Kijk in welke categorie de stijl van jouw woning past en kijk wat voor stoel daarbij past. Natuurlijk kun je ook andere stoelen kiezen die er net zo goed bij passen of een combinatie doen van verschillende stoelen.

Inspiratie

Wil je inspiratie op doen? Kijk dan op verschillende inspiratie websites voor ideeën. Heb je nou eenmaal een keuze gemaakt, kun je de perfecte stoelen kopen.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.