Waarom is het dragen van een horloge zo belangrijk?

Je zou kunnen zeggen dat het dragen van een horloge vandaag de dag niet echt meer nodig is. Tegenwoordig zit iedereen op zijn/haar smartphone en hier verschijnt automatisch de tijd. Je hebt dus de hele dag zicht op de tijd, zonder dat je op een horloge hoeft te kijken. Toch is het dragen van een horloge populairder dan ooit en dit heeft niet altijd met de tijd te maken.

Het nut van een horloge


Diverse vormen van een horloge zijn al honderden jaren oud, maar toen werd het nog geen horloge genoemd. In de 16e eeuw had men behoefte aan een draagbare klok. Dit was vooral nodig op zee, om te kunnen navigeren. Van een klok zoals wij die vandaag de dag kennen was ook geen sprake. Het was meer een chronometer voor het bepalen van de breedtegraad. De eerste echte horloges kwamen pas veel later, maar toen had men er nog niet aan gedacht om deze aan de pols het hangen. De eerste horloges zijn zakhorloges.

Het eerste polshorloge werd pas rond 1800 uitgevonden en werd toentertijd gezien als een vrouwensieraad. Het horloge kon gemakkelijk als een armband worden gedragen. Het zou nog zeker tot de Eerste Wereldoorlog duren, voordat het herenhorloge in zwang kwam. Tijdens de oorlogsvoering was het namelijk veel eenvoudiger om even naar je pols te kijken, in plaats van een zakhorloge tevoorschijn halen. Vanaf toen ging het snel met de populariteit van horloges. De techniek verbeterde, de opwindveer werd vervangen door de batterij en horloges gingen gebruikmaken van oscillerend kwartskristal om de tijd aan te geven.

Bekende merken maken van het horloge een trend


Vele bekende merken sprongen al vroeg in de horlogemarkt. Er zijn enkele zeer bekende merken die meestal al meer dan 150 jaar oud zijn, zoals Cartier, Rolex en Omega. Ook Breitling horloges online kopen is een gemakkelijke manier om tegenwoordig aan een zeer exclusief horloge te komen van een topmerk. Hoewel er veel verschillende merken van exclusieve horloges zijn, is er een belangrijke overeenkomst. Alle exclusieve horloges zijn vrijwel altijd handgemaakt en voldoen aan een Zwitsers kwaliteitslabel. Swiss Made is de allerhoogste kwaliteit voor horloges. Het horloge heeft een Zwitsers uurwerk, is gecontroleerd volgens hoogstaande Zwitserse eisen en het uurwerk is ook in Zwitserland in de horlogekast bevestigd. 

Redenen om een horloge te dragen


Een horloge draag je uiteraard om de tijd af te lezen op het moment dat jij dit wilt. Maar uiteraard is dit tegenwoordig niet meer noodzakelijk en spelen er andere redenen. Het is namelijk een mode accessoire, die bij iedere outfit past. Heb je meerdere horloges? Dan kun je je horloge op je outfit afstemmen. Met een horloge kun je ook je persoonlijkheid weergeven. Bijvoorbeeld, ben je sportief? Dan kies je een sporthorloge. Daarnaast is een horloge een prachtig cadeau om te geven én om te krijgen. Vooral een exclusief en duur horloge, is een cadeau voor het leven. 

Hoeveel betaal je voor een horloge?


Hoeveel je betaalt voor een horloge, hangt helemaal af van wat jij ervoor over hebt. Er zijn spotgoedkope horloges, maar er zijn ook horloges met een prijs waar je een auto of een huis voor kunt kopen. Houd bij je keuze in gedachten, dat als je voor een duur horloge van enkele duizenden euro´s kiest, je dit als een investering kunt zien. Veel van deze horloges behouden hun waarde en worden in de loop der jaren zelfs meer waard.

Kleding, Mode, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.