Tuintrends

Het klinkt misschien gek voor de gemiddelde modefreak, maar ja, ook voor de inrichting en aankleding van je tuin zijn er trends! Mede door de ontwikkelingen op gebied van techniek blijven ook hierin trends veranderen, maar ook door trends zoals duurzaamheid. In deze blog lees je de mode voor je tuin anno 2020 en wat hier de voordelen van zijn.

Afkoelen

Nog tot kort geleden was het super modern om een zwembad in je tuin te laten maken. Tegenwoordig heeft het zwembad plaats gemaakt voor de zwemvijver. Ook lekker verkoelend voor in de zomer, maar een stuk duurzamer en vooral veel mooier. Bij een zwembad komen vaak veel technische snufjes kijken zoals een waterpomp, stofzuiger of andere vorm van waterzuivering. Het grote voordeel van een zwemvijver is dat er bepaalde planten zijn die de vijver schoon houden, waardoor een pomp niet nodig is.

Overkapping

Vroeger was het een luxe als je een serre of overkapping aan je huis had staan, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker. Ook hiervoor komen steeds weer nieuwe alternatieven. Op het moment is het schaduwdoek erg in trek. Deze kun je bevestigen aan palen en/of aan je huis. Dit doek bestaat ook in waterdichte varianten, zodat je altijd droog kunt zitten. Een nadeel hiervan is dat je er geen (warmte)lampen ik kan hangen.

Omheining

Op het moment wordt er steeds meer gekozen voor houten schapenhek om je (moes)tuin of vijver mee af te zetten. Dit is een zeer duurzaam product, omdat het geen schadelijke stoffen bevat voor de natuur en lang mee gaat. Daarnaast is het ook makkelijk te verplaatsen of terug op te rollen, zodat je het kan blijven gebruiken.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.