Sieraden schoonhouden doe je zo

Als we onze sieraden vaak dragen worden ze na een tijdje een beetje vies, hier in dit artikel laten we je weten hoe je sieraden schoon kunt houden zodat je er nog jaren mee kunt doen!

Goud schoonmaken

Geloof het of niet, gouden sieraden kun je echt weer helemaal schoonkrijgen met bier. Bier ja. Je giet een beetje bier over een doek, en je wrijft dit zachtjes over het sieraad heen. Droog het daarna af met een schone doek, en voilà, daar zijn je glimmende sieraden weer.

Ook met bakpoeder kun je je sieraden schoonmaken. Doe 60 gram bakpoeder met twee eetlepels in een bakje, en bedek je sieraad hiermee. Schenk daarna wat azijn erover heen en spoel je sieraad schoon. Doe dit niet met sieraden met stenen of parels, die kunnen losraken of beschadigen hierdoor. Doe dit alleen met effen gouden sieraden.

Zilver schoonmaken

Er zijn meerdere manieren om je zilverwerk schoon te maken. Een van deze mogelijkheden is tandpasta, smeer met een tandenborstel eroverheen en spoel hem daarna af en hij glimt weer helemaal!

Ook met azijn en bakpoeder krijg je je sieraden schoon. Doe dit met 120 ml azijn en 2 eetlepels bakpoeder, laat het drie uur weken, spoel het af en voilà, helemaal nieuw.

En de aller makkelijkste tip, met ketchup, dit heeft iedereen in huis en heb je zo gedaan! Laat je sieraden 5 minuten in een bakje ketchup liggen, spoel de ketchup eraf en jouw sieraad ziet er weer uit als nieuw!

 

Heel veel succes met het schoonmaken van je sieraden, en dan zien ze er weer helemaal uit als nieuw! Hoef je ook weer geen nieuwe te kopen! 😊

Shops, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.