Passende extra lange overhemden

Als lange man ben je opzoek naar een overhemd met de juiste fit. Het is vooral belangrijk dat het overhemd de juiste lengte in de mouwen en in de rug heeft. Tegenwoordig is hier gelukkig volop keus in. Er zijn verschillende overhemden met extra lengte in de mouwen en in de rug. Deze extra lange overhemden hebben een pasvorm die is afgestemd op het postuur van de lange man. Dat de collectie met extra lange overhemden saai is, is zeker niet van toepassing. De collectie extra lange overhemden is vrijwel gelijk aan de standaardcollectie overhemden. Ben jij als lange slanke man op zoek naar een nieuw overhemd? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop Mouwlengte7.com

Stukje geschiedenis van het overhemd

Het overhemd is voor ons vandaag de dag een gewoon kledingstuk. We dragen het naar school, naar ons werk, naar feestjes en we nemen ze zelfs mee op vakantie. We staan er eigenlijk niet bij stil dat het overhemd een bijzonder verleden heeft en dat het nog bijzonderder is dat bijna iedereen met een overhemd rondloopt. Vroeger was het overhemd niet toebedeeld aan het gewone volk. Het overhemd behoorde alleen toe aan de elite. Het overhemd bracht onderscheid aan in de sociale klassen. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen kwam er verandering in de gehele maatschappij, waaronder ook de herenmode. Zo kwamen er dus ook veranderingen in het overhemd.

Wanneer draag je een smoking hemd?

Oorspronkelijk werd een smoking gedragen als jasje na het diner als men ging roken. De rooklucht ging op die manier maar in één kledingstuk zitten, alleen in de smoking! Nu bestaat de smoking uit meerdere delen: een zwarte jas en zwarte broek met satijnen bies, een zwarte strik, lakschoenen zonder veters of gladde schoenen met veters. Tot slot natuurlijk een smoking overhemd. De smoking draag je op officiële gelegenheden als gala’s, sommige bruiloften of feesten met als dresscode ‘black tie’. Wellicht heb je ook interesse in een mooie bijpassende strik of vlinderdas, manchetknopen, vlinderdassen, herenschoenen en riemen.

Kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.