Meer geld overhouden voor uw garderobe doet u zo

Dat u gas, licht en warmte nodig heeft dat is een duidelijke zaak. Dat betekent dat u eigenlijk niet zonder kunt. De energiekosten kunnen behoorlijk oplopen. Hierbij daarom een aantal bespaar tips. U houdt er vast van om goed voor de dag te komen, en eens over wat meer geld te beschikken voor leukere uitgaven? Zoals aan nieuwe zomerse kleding nu de lente weer voor de deur staat. 

Besparen op de energiekosten.

Het vergelijken van verschillende energieleveranciers kan u op jaarbasis een voordeel opleveren van enkele honderden euro’s. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op uw energieverbruik. Verder is de aanwezigheid van elektrische apparaten van invloed. De energiezuinigheid van deze apparaten spelen een grote rol en de frequentie waarmee er gebruik wordt gemaakt van de apparaten. Hieronder een aantal tips om deze apparaten zo zuinig mogelijk te gebruiken. 

  • Was op een lagere temperatuur dan u doorgaans gewend bent;
  • Zet apparaten helemaal uit; laat de stekkers niet in het stopcontact zitten als u deze niet gebruikt;
  • Wanneer er iets ontdooid moet worden, zet dit dan naderhand in de koelkast;
  • Vervang gloeilampen door ledlampen;
  • Hang de was gewoon aan de lijn. Gebruikt u toch een droger?
  • Doe verschillende wassen achter elkaar. Zorg ervoor dat de droger hierbij niet afkoelt.

Begin met besparen.

Veel mensen kiezen ervoor om hun energierekening naar beneden te brengen door de woning te isoleren. Een zuinige verwarmingsinstallatie kan hierbij helpen. Bovendien kunt u zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Op het internet is informatie te vinden en kunt u een overzicht vinden van de kosten en opbrengsten van de energiebesparende aanpassingen aan uw woning.

U kunt gemakkelijk geld besparen op de energierekening door over te stappen van leverancier. Je kunt kiezen voor de goedkoopste energieleverancier via overstappen.nl. Het loont echt de moeite om te kijken naar verschillende energiecontracten. Door te besparen op energie houdt u al snel veel geld over. Dit kun je weer besteden om je kledingkast aan te vullen of te vernieuwen!

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.