Lieve opa en oma, we zien jullie graag!

Het is natuurlijk een hele gekke tijd. Nog nooit eerder deden we aan ‘social distancing’. Hiermee hebben vooral onze opa’s en oma’s het extra zwaar. Daarom zijn we nu allemaal druk bezig met het sociaal contact onderhouden. We willen ze graag laten weten hoe belangrijk ze voor ons zijn en dat we ze ondanks het gebrek aan bezoek niet vergeten. Zeker bij de opa’s en oma’s die alleen wonen, willen we voorkomen dat ze zich eenzaam voelen.  Maar hoe doe je dit nou op een positieve manier?

Er zijn verschillende dingen die we kunnen doen om op een leuke manier contact te houden. Deze tips zijn gebaseerd op opa’s en oma’s maar zijn natuurlijk ook geschikt voor die eenzame buurvrouw of alleenstaande ouder 😊.

  1. Het belangrijkste is uiteraard dat opa en oma nog sociaal contact hebben. Dit kan door te bellen maar een beetje moderne opa of oma kan tegenwoordig ook videobellen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de kleinkinderen voor te lezen. Veel opa’s en oma’s passen vaak op en zo kan het contact met de kleinkinderen worden behouden.

  2. Als de kleinkinderen al bijna volwassen zijn kan het heel leuk zijn om hetzelfde boek te lezen of eenzelfde tv-programma te kijken en hier vervolgens over te praten. Zo heb je altijd een gezellig gespreksonderwerp.

  3. Als opa of oma een tablet heeft of zelfs een smartphone kan een spelletje wordfeud ook nooit kwaad. Vaak hebben zij veel gescrabbeld en is dit dus een leuk online alternatief.

  4. Daarnaast is het natuurlijk leuk om ze een hart onder de riem te steken en een klein beetje meer aandacht te geven in deze tijd. Wat mensen altijd verrast maar wat niet moeilijk te regelen is, is post. Stuur ze een kaartje! Hiermee laat je merken dat je aan ze denkt en dit geeft opa en oma ook weer iets leuks om te doen. Namelijk: een kaartje terugsturen. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat je ze een heel leuk persoonlijk cadeautje kunt sturen? Zo kan je bijvoorbeeld samen met je kind een mooie tekening maken. Deze laat je vervolgens op een ketting graveren. Houden jullie niet zo van tekenen? Dan is het ook altijd nog mogelijk om een mooie armband voor oma en een stoere leren heren armband voor opa, met de namen van de kleinkinderen te laten graveren.


Laten we onze geliefden in deze gekke tijd toch dicht bij ons houden door ze van afstand lief te hebben!

Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.