Waarom dragen basketballers tanktops?

Lekker sporten in de zaal of heerlijk sporten buiten in de zomerzon! Een fijne, luchtige sportoutfit is dan natuurlijk niet te missen. Een ademende tanktop en een dri-fit short zijn een must tijdens het spelen van je favoriete sport. Zo blijf je scherp én droog!

Tanktops onder sporters

Tijdens het sporten heb je natuurlijk verschillende kledingstukken nodig, denk hierbij aan een short, geschikte sportsokken, basketbalschoenen met een goede demping, een basketbal in de maat die voor jou geschikt is, een brace als je die nodig hebt en natuurlijk een tanktop.

Tanktops ook wel jerseys genoemd worden vaak gedragen tijdens het beoefenen van vele sporten. Waaronder de sport basketbal. Tijdens basketbal wedstrijden en -trainingen is een tanktop veruit het meest gedragen kledingstuk. Het is een ruimvallend shirt zonder mouwen en wordt meestal gemaakt van een zachte, soepele stof. Denk hierbij aan bijvoorbeeld polyester, deze stof zorgt ervoor dat je tanktop licht van gewicht en ademend is. Dat zijn natuurlijk perfecte eigenschappen voor een shirt dat gedragen wordt tijdens het sporten. Dit zorgt ervoor dat basketballers voldoende bewegingsruimte hebben en niet worden gehinderd tijdens het spelen. Basketbalkleding wordt vaak voorzien van een Dri-Fit technologie waardoor het zweet wordt weggevoerd van je huid. Dit zorgt voor een droge en comfortabele wedstrijd!

Echter worden tanktops niet alleen gedragen door sporters maar ze zijn ook erg gewild voor een casual outfit. Vandaag de dag kom je ze overal tegen, van de catwalk tot op het sportveld en van onderhemd tot casual kledingstuk. Er zijn allerlei varianten verkrijgbaar; zoals een tanktop van katoen of een atletische variant van licht ademend materiaal.

Geschiedenis van de tanktop

In 1800 was de tanktop een populair kledingstuk van mannelijke turners. De top zorgt voor veel bewegingsruimte voor de armen. Sinds die tijd is de tanktop nooit weggeweest uit de atletische wereld omdat iedere sporter deze functionaliteit waardeert. De naam tanktop komt van de tank suit, badkleding dat uit één stuk bestaat. Dit werd gedragen in zwembaden in 1920. In de jaren ‘ 70 werd het een populair kledingstuk in de VS voor zowel mannen als vrouwen.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.