Kruiden met grote gezondheidsvoordelen

Kaneel om de bloedsuikerspiegel verlagen

Deze populaire specerij komt van de schors van de kaneelboom en wordt gebruikt in alles, van appeltaart tot snoepgoed. Kaneel is vooral geschikt voor mensen met een hoge bloedsuikerspiegel. Het geeft een zoete smaak aan voedsel zonder toevoeging van suiker, en studies geven aan dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen bij mensen met diabetes type 2. Kaneel kan ook het hart gezondheids voordelen bieden, zoals het verlagen van een hoog cholesterolgehalte in het bloed en het verlagen van de triglyceridenspiegel. Dat is vooral belangrijk voor mensen met diabetes die een groter risico lopen om een hartaandoening te krijgen.

Kurkuma om ontsteking te bestrijden

Kurkuma is het meest bekend om zijn gebruik in Indiase kerrieschotels en is een trendy superfood geworden vanwege zijn vermogen om ontstekingen te verminderen – een veel voorkomende oorzaak van ongemak en ziekte. Een van de bestanddelen van kurkuma is een stof die curcumine wordt genoemd. Onderzoek suggereert dat het de ontsteking in de hersenen kan verminderen, wat in verband wordt gebracht met de ziekte van Alzheimer en depressie. In een kleine studie bij volwassenen ouder dan 50 jaar, hadden degenen die curcumine supplementen consumeerden in de loop van 18 maanden een verbetering van de scores van de geheugentest. Ze meldden ook dat ze in een betere stemming waren. Het meest indrukwekkend? Scans van hun hersenen gaven significant minder markers aan die geassocieerd worden met cognitieve achteruitgang. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen is curcumine ook effectief bij het verminderen van pijn en zwelling bij mensen met artritis. De makkelijkste manier om curcumine binnen te krijgen is door kurkuma capsules te slikken.

Gember om de misselijkheid te verlichten

Gember is een tropische plant die al duizenden jaren in Aziatische culturen wordt gebruikt om maagklachten, diarree en misselijkheid te behandelen. In de VS is het verkrijgbaar in verschillende handige vormen – lolly’s, snoepjes, capsules en thee. U kunt het gedroogde poeder ook kopen in kruidenierswinkeltje, of het vers kopen om thee te maken of te raspen in recepten. Onderzoek heeft uitgewezen dat gember effectief is bij het kalmeren van zwangerschap gerelateerde misselijkheid en het verminderen van buikklachten na een operatie. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat gember de ernst van de reisziekte vermindert of de symptomen volledig voorkomt. Het kan zelfs helpen bij door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken wanneer het samen met anti-misselijkheidsmedicijnen wordt ingenomen.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.