De voor- en nadelen van een was-droogcombinatie

Lees hier alle voor-en nadelen en fabels over een was-droogcombinatie.

Voordelen

Een was-droogcombinatie is een wasmachine en een droger ineen. Het grootste voordeel van een was-droogcombinatie is dat je ruimte bespaard. In plaats van een wasmachine en een droger apart, heb je in dit geval nog maar 1 machine. Dit is er handig als je een kleiner huis of appartement hebt of je ruimte gewoon liever anders benut. Aangezien je met een was-droogmachine maar één apparaat nodig hebt, is dit goedkoper in de aanschaf en je hoeft je natte was niet van de wasmachine naar de droger te brengen.

Nadelen

Naast de voordelen heeft een was-droogcombinatie ook nadelen. Een droog-wasmachine werkt minder efficiënt dan een losse wasmachine of droger. Hierdoor zijn je energiekosten hoger. Als je een wasmachine en een wasdroger met hetzelfde vulgewicht koopt, droogt je was in één keer. Verder is er geen verschil is de kwaliteit van de was, maar wel in de tijd die de was-droogcombinatie nodig heeft. Een was-droogcombinatie is wel een stuk trager dan 2 losse apparaten, waardoor het wassen en droger van kleding langer duurt.

Niet is wat het lijkt

Vaak denken mensen dat een was-droogcombinatie veel duurder is, maar feitelijk is dit niet waar. De prijs van een wasmachine en een droger samen is vaak duurder dan een was-droogcombinatie. Een was-droogcombinatie gaat ook niet sneller kapot dan een wasmachine of een wasdroger. Wanneer je een was-droogcombinatie goed onderhoud en er niet te veel was in stopt dan kan je er erg lang mee vooruit. Vaak denken mensen ook dat de was er niet mooier van wordt. Ook dit is niet waar, door de stoomfunctie is er minder slijtage van de kleding en komen ze juist schoner uit de was. Dit scheelt ook weer strijkwerk achteraf.

Wil jij meer ruimte besparen in je huis en geld besparen? Kies dan een was-droogcombinatie. Houd er wel rekening mee dat dit meer energieverbruik dat het wassen wat langer duurt. Kijk op eldi.be voor het aanbod aan was-droogcombinaties!

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.