Je kat als fashion item

Sommige mensen nemen een kat voor het genot van een companion bij zich te hebben. Andere nemen er een omdat ze al een kat hadden en een buddy willen voor de andere kat. Maar in hele bijzondere gevallen nemen mensen een kat om die aan te kleden en mooi rond te laten lopen. Er zijn hele webshops vol met kleren voor katten. Van sokken tot hoeden en broeken, de vraag is natuurlijk wel of de kat dit zo fijn vindt. Vaak zijn deze mensen helemaal dol van hun kat en proberen ze er een soort mens van te maken. Een kat is alleen vaak toch een stuk happier als die gewoon z’n eigen gang kan gaan in z’n eigen vacht zonder kleine mensen kleren. Het zou wijzer en beter voor de kat zijn om bijvoorbeeld een kattenluikje in glas te nemen. Zo kan de kat vrij zijn en heb je toch een fashionable kat gerelateerd product in huis.

Kan een kat alleen thuis blijven?

Jazeker kan dat! Een kat is ontzettend zelfstandig en heeft vaak veel minder behoefte aan aandacht van mensen dan bijvoorbeeld een hond. Uiteraard is het niet prettig als je de kat dagen aan een stuk alleen laat of nooit langer dan een paar uur thuis bent. Je hoeft een kat niet uit te laten dat doet zelf wel. Oudere katten zijn helemaal happy om met rust gelaten te worden die slapen ook vaak meer dan 12 uur per dag dus of je er bent of niet hebben ze vaak niet eens door. Kittens daar in tegen moeten zeker meer aandacht hebben en kun nooit lang alleen laten.

Hoe oud wordt een kat?

Een kat kan wel 20 jaar of in uiterste gevallen nog ouder worden. De gemiddelde leeftijd van een kat is tussen de 15 en 18 jaar oud. Het hangt er ook heel erg vanaf of het ras van de kant puur is of gemixed. Dit kan ontzettend de gezondheid van de kat beïnvloeden. Ook het soort voedsel speelt een belangrijke rol. Vaak zijn de goedkopere merken kattenvoeding niet heel goed voor de kat. Omdat het eten daarin vaak met water en heel goedkoop vlees gemengd is. Ook is het belangrijk dat de kat genoeg kan bewegen. Dit zorgt ervoor dat de kat zijn lichaam goed gebruikt en niet alleen maar ligt te slapen en eten dag in en uit.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.