Drie redenen om tweedehands kleding te gaan dragen

De laatste jaren is het dragen van tweedehands kleding steeds populairder geworden. Dat merken wij ook bij Abeltje, het adres voor tweedehands dameskleding baarn.Voorheen vonden veel mensen het maar niks om kleding een tweede kans te geven. Bij tweedehands kleding werd er gedacht aan een klein oud winkeltje waar “vieze” kleding wordt verkocht. Tegenwoordig is vintage helemaal hip en waarom ook niet? Het dragen van tweedehands kleding heeft eigenlijk alleen maar voordelen!

Hieronder hebben wij de drie grootste voordelen van het kiezen voor tweedehands kleding op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de voordelen van 2e hands kleding.

Voordeel 1: Voordelig

Het kopen van tweedehands (merk)kleding is erg goedkoop. Een nieuwe outfit shoppen is dan ook een stuk voordeliger als je kiest om dit te doen in een tweedehands winkel. Ga naar een kringloopwinkel of ga naar een tweedehands kleding speciaalzaak. Vooral bij een winkel met enkel 2e hands kleding is de kans groot dat je slaagt voor een mooie nieuwe outfit zonder dat je veel geld kwijt bent. De meeste kledingstukken kosten niet meer dan 15 euro.

Voordeel 2: Origineel

Je kent het wel.. je koopt kleding uit de nieuwste kledingcollecties van een bekende kledingwinkel en de eerste weken zie je steeds meer mensen lopen in hetzelfde shirtje of broek. In sommige gevallen is het een tikkeltje gênant om per ongeluk dezelfde outfit te dragen als iemand anders die je tegenkomt. Tweedehands kleding is daarentegen altijd enorm origineel en je zult eigenlijk nooit iemand tegenkomen die hetzelfde draagt.

Voordeel 3: Milieuvriendelijk

Kleding is een van de dingen die wij als mens kopen en na korte tijd weer weggooien om diverse redenen. Het kledingstuk is niet meer de juiste maat of volgens jou uit de mode. Er zijn talloze redenen te verzinnen waarom wij kleding weggooien, wat natuurlijk erg zonde is! Het kopen en dragen van tweedehands kleding is erg goed voor het milieu. Zo draag je een steentje bij aan het milieu als je regelmatig kiest voor 2e hands kleding.

Kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.