De leukste modefilms op een rijtje

Soms wil je lekker de middag of avond languit genieten van je rust en zoek je een paar leuke films om te bekijken. Waarom niet een modefilm? Hier hebben we de leukste modefilms van de afgelopen jaren neergezet. Veel kijkplezier!

The Devil Wears Prada

Waarschijnlijk kent iedereen deze film, zo niet: kijk hem nu! Andy is een journaliste zonder enig verstand van mode. Ze wordt aangenomen bij het modetijdschrift Runway. Ze komt als assistente daar terecht en langzamerhand zie je het sulletje veranderen in een ware modekoningin.

Confessions of a Shopaholic

Voor de echte shopverslaafden onder ons is dit de perfecte film. Rebecca Bloomwood is een grote verzamelaar van allerlei soorten kleding (en creditcards met schuld). Ze moet de schuld gaan aflossen, en dat doet ze terwijl ze afkickt van haar verslaving. Ze wordt de Girl in the Green Scarf en weet daarbij een goeie baan te scoren.

Coco avant Chanel

Een film uit 2009 gespeelt door Audrey Tautou, die Coco Chanel spelt. Ze volgen haar van de beginjaren tot later in haar carrière. Deze film is echt de moeite waard om te zien als je echt een fashiongek bent.

Yves Saint Laurent

Een film over Yves Saint Laurent. De film gaat over de 21-jarige fashion icon die Christian Dior opvolgt. Het is een soort autobiografische film, mar zeker de moeite waard om te zien!

De eerste twee films zijn films die in het teken van mode staan, en de laatste twee films zijn films die echt om een wereldberoemde ontwerper gaan. Het ligt er een beetje zelf aan waar je van houdt. Veel kijkplezier in ieder geval, en wie weet, misschien raak je er geïnspireerd van!

Kleding, Mode, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.