Wijnglazen om de aroma’s van je wijn naar boven te halen

Het juiste wijnglas kan alle aroma’s van een wijn naar boven halen. Je wilt in staat zijn om van elke smaak te genieten zonder tussenkomst van je glaswerk. Bijvoorbeeld, een witte wijn zou veel beter smaken in een helder glas, terwijl een rode wijn beter geserveerd kan worden in een glas met meer kleur. In dit bericht zullen we bespreken hoe je de beste glazen kan kiezen voor elk type wijn dat je drinkt!

De verschillende soorten wijnglazen en hoe te kiezen

Je weet dat wijnen er zijn in verschillende kleuren. Rode, witte en rosé wijnen hebben allemaal verschillende smaken, van droog tot zoet. Daarom zijn er specifieke wijnglazen nodig voor elk type wijn dat je drinkt. Bij het kiezen van een glas moet je met een aantal zaken rekening houden;

  • Je wilt een glas met ongeveer een centimeter ruimte aan de bovenkant waar de breedte groter is dan de hoogte, dit geeft meer ruimte voor het vasthouden van aroma in je neus tijdens het drinken;
  • Je wilt een glas kiezen met een steellengte die past bij wat je drinkt;
  • Kies een glas zonder ribbels, belletjes of textuur aan de binnenkant van het glas.

Glazen voor rode wijn

Bij het kiezen van glazen voor rode wijn moet je er rekening mee houden dat rode wijnen over het algemeen meer tannine bevatten dan witte wijnen. Deze tannines geven rode wijnen hun krachtige smaak. Een goed wijnglas voor rode wijn moet wat breder en lang zijn, als een vaas met een grote opening. Deze vorm is bedoeld om de aroma’s van je wijn vast te houden, zodat je ten volle van de smaken kan genieten.

Glazen voor witte wijn

Witte wijnen zijn aromatischer dan smaakvol, waardoor ze makkelijker te combineren zijn met verschillende gerechten. Ze worden het best geserveerd in een wat breder, hoog glas dat vergelijkbaar is met de glazen die voor rode wijnen worden gebruikt. Ook deze vorm is bedoeld om de aroma’s van je wijn vast te houden, zodat je ten volle van de smaken kan genieten.

Glazen voor rosé

Rosé’s hebben de neiging delicaat van smaak te zijn en daarom hebben ze dunne glazen met een brede top nodig. In deze glazen kan de aroma’s van je rosé te behouden en te voorkomen dat ze te snel vervliegen.
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voor alle verschillende soorten wijn verschillende wijnglazen. Het is erg belangrijk dat je het juiste wijnglas bij je wijn hebt voor optimaal genot!

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.