Schoudertassen van soepel rundleer en trendy buffelleer

De geschiedenis van de schoudertas gaat terug tot de late middeleeuwen. Vroeger was de schoudertas vooral een functioneel voorwerp omdat de mensen toen geen zakken in hun kleding hadden. Naarmate er zakken in de kleding kwamen werd de tas door mannen steeds minder vaak gebruikt. Schoudertassen voor dames daarentegen werden vanaf de zestiende eeuw een modeaccessoire en statussymbool omdat er zilver en goud in de tassen verwerkt werd. Naarmate men meer ging reizen in de negentiende eeuw werd de schoudertas steeds vaker gebruikt.

Schoudertassen voor mannen en vrouwen

Hoewel een schoudertas voornamelijk door vrouwen wordt gedragen is de schoudertas voor heren de laatste jaren aan een opmars bezig. De man van tegenwoordig neemt veel spullen mee onderweg zoals zijn telefoon, portemonnee, pasjeshouder, sleutels en zelf soms een handcrème of haargel dus dan is een schoudertas wel praktisch. De keuze aan schoudertassen is enorm, een crossbody tasje voor in je vrije tijd of een messenger bag voor naar school of het werk. 

Voor elke outfit een schoudertas

Bij Arrigo hebben wij leren schoudertassen in vele kleuren en maten. Voor elke outfit en gelegenheid is er een passende schoudertas. Als je van plan bent een schoudertas te kopen is het een goed idee om eerst te bedenken wat je allemaal mee wilt nemen in je tas en, niet geheel onbelangrijk, of hij bij jouw stijl en outfit past. Ga je voor een casual stijl? Dan is een tas van cognac kleurig buffelleer een goede keuze. Zoek je een tas met een formele uitstraling? Denk dan eens aan een zwarte schoudertas.

Jarenlang plezier van een lederen schoudertas

Een schoudertas van echt leer gaat bij normaal gebruik jarenlang mee. Als je je tas goed onderhoud door hem twee keer per jaar in te vetten blijft het leer soepel en mooi. Een schoudertas van buffelleer wordt door het gebruik steeds mooier, de tas krijgt een z.g. patine, net als antieke meubelen de jarenlang in de was zijn gezet.

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.