De juiste werkkleding voor meer veiligheid

Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers blij zijn en gezond blijven. Dit betekent dat het risico op de werkvloer zo laag mogelijk moet zijn om blessures te vermijden. Een manier om dit te doen, is door de juiste werkkleding te kiezen. De juiste werkkleding maakt je werkvloer veiliger vanwege meerdere redenen. Zo draag je bijvoorbeeld dikke schoenen die je voet tegen zware machines beschermen. Een helm kan je hoofd beschermen en een goede werkbroek blijft nergens hangen. Lees dus zeker verder als ook jij de juiste werkkleding voor jouw bedrijf zoekt.

Werkschoenen

Voor een goed paar werkschoenen is het belangrijk dat deze stevig zijn. Zij moeten immers stand houden tegen zware objecten en moeten tegen extreme hitte kunnen. Het aantal ongevallen die gebeuren vanwege zware machines is erg groot. Met bijvoorbeeld Puma werkschoenen kan dit risico kleiner gemaakt worden.

Werkbroeken

Een andere aanrader die niet bij je werkkleding mag missen, is een werkbroek. Deze zijn meestal uit een stevig materiaal gemaakt. Hierdoor gaan ze niet snel kapot. Verder hangen er geen onnodige stoffen aan die per ongeluk ergens kunnen blijven hangen. Zo voorkom je verdere onnodige ongelukken.

Helm

Een helm is zeker aan te raden als je op de bouw werkt. Hier kan namelijk gemakkelijk iets naar beneden vallen. Een helm op je hoofd kan je dan het leven redden. Een helm is zeker niet op elke werkvloer nodig. Bespreek dit intern en maak dan je keuze.

Handschoenen

Net als met een helm, zijn handschoenen niet overal nodig. Ze zijn vooral noodzakelijk als je veel met je handen aan gevaarlijke machines werkt. Ze zijn zeker geen garantie dat je geen blessures oploopt, maar kan wel tegen kleine dingen beschermen.

Meer informatie over werkkleding nodig? Neem dan een kijkje op proforto.nl

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.