Italië: Het land van mode en heerlijke wijnen

Als je denkt aan Italië is het eerste wat in je opkomt wellicht het lekkere eten, het altijd zonnige weer, het land van de mode en natuurlijk de heerlijke wijnen.

Dominerende modemerken
Italië blijft wereldwijd domineren met prachtige kleding van modemerken als Dolce & Gabbana, Versace, Armani, Gucci en Prada. Mode is dan ook een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. In Italië zie niet snel een dame zonder make-up in een badjas met pantoffels het vuil aan de straat zetten. 

Lekker eten
Als het gaat om eten in Italië raken de Italianen niet uitgepraat. Of het nu gaat om de rijkelijke lunch of het avonddiner. Hier wordt de tijd voor genomen en het komt niet of nauwelijks voor dat er niet een wijntje bij wordt gedronken. Ook al betreft het een normale werkdag tijdens het middaguur.

Zenato wijn
Al sinds 1690 is Zenato wijn een begrip. Oprichter Sergio Zenato investeerde in nieuwe technieken voor het produceren van de hoogste kwaliteit wijnen. Het wijnhuis van de familie Zenato, gelegen in San Benedetto di Lugana (25 kilometer ten westen van Verona), is een begrip in meer dan 60 landen in de wereld. De laatste jaren ontvangt de familie Zenato veel lof met fantastische recensies en worden ze overladen met medailles. Het uitgebreide assortiment van Zenato bestaat uit zowel witte wijn, rode wijn als rosé.  

Mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.