Handige tips voor het inrichten van je kledingkast

Je hebt er vast wel ervaring mee: een chaotische kledingkast. Het kan enorm frustrerend zijn als je op zoek bent naar een bepaald kledingstuk en je het niet kunt vinden vanwege een rommelige kledingkast. Om te voorkomen dat je dat nog vaker gaat gebeuren, hebben wij een aantal tips voor het inrichten van je kledingkast.

Check je kast

Voordat je begint met het herinrichten van je kledingkast, is het verstandig om na te gaan of dit wel de juiste kast is om je kleding netjes in op te bergen. Heb je wel genoeg ruimte en kun je die ruimte wel op de juiste manier gebruiken? Misschien heb je wel meer hangplek nodig, of ben je juist op zoek naar meer laden of schappen. Als je besluit dat je kledingkast toch niet de juiste is voor je kleding, kun je een simpele nieuwe kledingkast, of een op maat gemaakte kledingkast kopen.

Gebruik de hele kast

Vaak worden de schappen bovenin de kast niet of maar amper gebruikt. Dat is natuurlijk helemaal nergens voor nodig, want ook dit is waardevolle kastruimte. De bovenste schappen in de kast worden vaak niet gebruikt, omdat deze niet goed bereikbaar zijn. Je kunt hier dan ook het beste de kleren leggen die je niet zo vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan oude kleding die je voor klusjes kunt gebruiken. Ook kun je deze schappen gebruiken om de kleding die niet in het seizoen is weg te leggen. Is het zomer? Dan kun je de truien bovenin de kast plaatsen en de t-shirts op een lagere plank. Zodra het winter wordt kun je deze twee dan weer omwisselen.

De ruimte onder het hangrek is vaak ook zo’n ongebruikte ruimte. Verspil deze ruimte niet, want je kunt er veel mee. Heb je veel schoenen? Plaats er dan een schoenenrek, daar kun je dan al je schoenen op kwijt. Ook kun je manden of dozen wegzetten. Hierin passen dan bijvoorbeeld sokken, ondergoed, tassen en andere accessoires. 

Maak categorieën

Je krijgt veel meer overzicht in je kledingkast als je je keling in categorieën verdeeld en ze zo in de kast legt. Leg bijvoorbeeld je broeken bij de broeken, je shirts bij de shirts en de sportkleding bij de sportkleren. Heb je een grote kast? Dan kun je alle kleren ook nog onderverdelen op kleur of gelegenheid. Je garderobe ziet er dan meteen veel strakker uit en je kunt binnen no time de juiste kledingstukken bij elkaar rapen.

Kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.