Drie gouden tips tegen een droge huid

We hebben er allemaal last van: de droge huid.  De een het wat meer dan de ander. Tijdens de winter staat de verwarming hoog, ervaren we meer temperatuurverschillen en nemen we extra warme en lange douches. Nu we veel thuis zitten en relatief weinig buiten komen merken mensen dat de droge huid dit jaar extremer is dan normaal. Hierdoor is het extra belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Hieronder vind je een aantal gouden tips om je droge huid te verminderen of zelfs van je droge huid af te komen. Binnen no-time heb jij weer een stralende huid.

Tip 1: Voedende crème

Om je (extreem) droge huid aan te pakken, heb je een voedende crème nodig. Een droge huid heeft natuurlijk een vochttekort. Kies daarvoor voor een hydraterende crème. Clinique heeft een aantal producten in haar collectie die perfect zijn om een droge huid te verminderen. Een van de meest verkochte producten van Clinique, en dat is niet voor niets, is de Dramatically Different Moisturizing Lotion+. Deze door dermatologen ontwikkelde, vocht inbrengende gezichtscrème verzacht, verbetert en maakt de huid gladder. De lotion hydrateert 8 uur lang en dringt snel door. Om het resultaat te optimaliseren kan je kiezen om een Clarifying Lotion of de Facial Soap aan te brengen van Clinique.

Tip 2: Luchtvochtigheid in huis

Met een droge huid heb je niet alleen genoeg aan een hydraterende crème want vochtbalans in je huis speelt ook een grote rol. Kies voor een luchtbevochtiger op je slaapkamer. Met een luchtbevochtiger op je nachtkastje wordt de hele nacht je huid gehydrateerd en herstelt. Een juiste vochtbalans in je huis, zorgt dus ook voor een juiste vochtbalans in je huid. Samen met een goede crème van L’Occitane, die je voor je hele huid kan gebruiken, ga jij een droge huid tegen. De Shea Ultrarijke Lichaamscrème is een absolute bestseller. De crème zorgt voor een intense voeding dankzij een hydratatie van 72 uur.

Tip 3: Meer gezonde vetten

Wanneer je last hebt van een droge huid, is het aan te raden om meer gezonde vetten te eten. Naast vette vis, kan je ook kiezen voor vegan supplementen. Ook Vitamine C kan helpen om collageen op te bouwen, die op zijn beurt weer zorgt voor een stevige huid. Vitamine C vind je in groente en fruit en aardappelen en dan met name citrusvruchten, aardbeien, bessen en koolsoorten.

Glamour & Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.