Brillen; modieus accessoire én goed voor je gezondheid!

Brillen waren vroeger vooral saai en alleen bedoeld om beter te kunnen zien. Dat is nu echt niet meer zo, tegenwoordig zijn het heuse mode accessoires. Steeds meer mensen kopen een bril zonder sterkte, gewoon omdat ze ‘m mooi vinden. De keuze is enorm; transparante monturen, opvallende brillen in alle kleuren van de regenboog, super lichte en flexibele titanium brillen, hipsterbrillen, metalen brillen of, lekker gedurfd, een oversized bril. Perfect om elke outfit helemaal af te maken!

Vorm van je gezicht

Om de bril helemaal bij je te laten passen is het belangrijk om te letten op de gezichtsvorm die je hebt. Heb je een rechte kaaklijn en een vrij recht gezicht? Dan past een ronde bril je beter. Bij een rond gezicht kun je beter een strakke, rechte bril kiezen. Wanneer je gezicht bij het voorhoofd wat breder is en smal bij de kin noemen we dat een hartvormig gezicht. Als je dat hebt, zijn er veel monturen voor jou geschikt. Probeer eens een rond, vierkant of piloten-montuur. Kortom, voor iedereen is er wel een passende bril te vinden die jou nog meer laat stralen.

Goed voor je ogen

Wat helemaal mooi is; je kunt jouw liefde voor mode en brillen combineren met extra goed voor jezelf zorgen. Beeldschermbrillen worden steeds populairder. Ze zien er mooi en stoer uit, en zorgen tegelijk dat je ogen beschermd worden tegen het blauwe licht van beeldschermen zoals van je telefoon, laptop of tv. Door dat blauwe licht worden je ogen snel moe en krijg je last van hoofdpijn, misschien heb je het wel ooit gemerkt na een lange tijd achter een scherm. Je kunt zelfs slaapproblemen krijgen wanneer je jezelf lang bloot stelt aan blauw licht. Gelukkig kun je met een beeldschermbril deze klachten voorkomen én er tegelijk helemaal fashionable uit zien.

Mode, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.