Franse mode in Nederland

Natuurlijk heeft Nederland zo zijn eigen kledingmerken die goed lopen: neem Black Bananas, AB Lifestyle, BALR, noem het maar op. Er zijn veel Nederlandse merken die vele modeharten sneller laten kloppen, maar toch is Nederland een heel divers land wat betreft kledingmerken. Denk aan Parijs: Deze stad heeft een enorme rol als het gaat om de mode van tegenwoordig. De Franse steden brengen veel ideeën, stoffen en ontwerpen met zich mee, waardoor Nederlandse ontwerpers zich laten inspireren.

DE FRANSE MODE

Coco Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton en nog vele meer: deze namen zijn extreem bekend in de modewereld van tegenwoordig en hebben veel respect verdiend door verschillende medeontwerpers. De Franse modewereld gaat verder dan alleen Parijs: Denk aan Chanel uit Saumur of Vuitton uit Lavans-sur-Valouse. Nationale fashion gaat vaak verder dan die ene stad die bekend staat om zijn modestraten, maar vaak worden deze over het hoofd gezien.

FRILIVIN

Nog zo’n plaatsje waar goede en mooie kwaliteit mode wordt gecreëerd is Aubervilliers. Het merk Frilivin is nog redelijk jong, maar laat toch al vele modeharten sneller kloppen. Het merk heeft zich in korte tijd al flink bewezen en een mooie plek in de modewereld weten te bemachtigen. Het merk gaat voor een casual stijl met een uitstraling van luxe. Het merk laat zich inspireren door Amerikaanse kleding en verwerkt het met een modern tintje. Frilivin begint steeds meer naar de top te klimmen, dit komt deels door hun parka’s, die extreem goed lopen, vooral tijdens de frisse herfst en koude winterdagen.

INTERNATIONALE FASHION

Maar niet alleen Frankrijk is gevuld met modeontwerpers die de fashion wereld binnendringen met hun originele en stijlvolle ontwerpen. Wanneer jij je favoriete kledingwinkel binnengaat, is het net alsof je een reis rond de wereld doet. Een shirt van de Italiaanse Gucci, een broek van de Amerikaanse Calvin klein en schoenen van de Duitse Philip Plein. De manier waarop de Internationale modewereld ons inspireert, doen onze Nederlandse merken hetzelfde bij de internationale ontwerpers.

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.