Hoe draag je laagjes?

In de winter is het fijn om laagjes te dragen. Onder laagjes wordt meestal verstaan: T-shirt, overhemd, pullover. Maar hoe draag je nou laagjes? Lees alle tips and tricks hieronder! 

Hoe combineer je een trui met een overhemd?

Draag je een overhemd met dessin? Ga dan op zoek naar een trui met dezelfde kleur als het dessin. Bij het dragen van een basic overhemd kan je kiezen voor ton-sur-ton. Met een klassieke combinatie zoals een wit overhemd met een donkerblauwe pullover zit je natuurlijk altijd goed. 

Wanneer kies je voor welke hals?

Dat is heel persoonlijk! Een v-hals komt nonchalant over en voelt vrij. Een ronde hals sluit vaak wat hoger aan. Hierdoor blijft de kraag netjes op z’n plek en heeft men alleen het bovenste knoopje geopend. Dit geeft een wat ingetogener indruk.

Hoe combineer je een overhemd met een zipper?

Bij het dragen van een trui met een rits is het goed om te weten dat deze kraag vaak rechtopstaand is. Daarnaast zien we vaak dat er een subtiel accent wordt toegevoegd waardoor de zipper een sportieve twist krijgt. Denk aan kleur nuance rond om de rits of de rits in een andere kleur zodat deze goed opvalt en uitspringt.  

Wat voor materiaal pullover kan je het beste bij een overhemd dragen?

Pullovers zijn verkrijgbaar in lamswol, merino wol en katoen. Wij raden je aan om het allemaal een keertje te passen. Zo voel je het beste en verschil om te bepalen wat het beste bij jou past. Hieronder een korte uitleg: 

  • Lamswol: Is afkomstig van de eerste scheerwol van jonge lammetjes. Als je een gevoelige huid hebt kan dit wol soort vaak op de blote huid een kriebelig gevoel geven. Het kan zijn dat je er absoluut niet tegen kan. Daarnaast is lamswol zeer warm.
  • Merino: Is afkomstig van de Merinoschaap, en staat bekend om hun goede kwaliteit wol. Deze voelt dun aan maar reguleert de temperatuur beter. Deze variant valt vaak slank en geeft een moderne uitstraling.
  • Katoen: Kan beter tegen een stootje, is gemakkelijker te wassen en is huidvriendelijk. Vaak is het zo dat naarmate je de trui een tijdje draagt de pullover wat ruimer kan aanvoelen als het eerste moment. Zodra deze weer gewassen is zit de trui weer strakker om het lijf.

Is ieder overhemd geschikt om te dragen als laagje?

Ja, in de norm kan je bijna alle overhemden onder een pullover of zipper dragen. Let wel goed op de soorten knopen van een overhemd. Wil je dat de kraag strak op z’n plek blijft? Kijk dan naar Hidden Button Down ( HBD ) deze heeft, zoals de naam al aangeeft een knoopje aan de binnenkant (verstopt) van de kraag die ervoor zorgt dat het boord (kraag) netjes vast blijft zitten.  Daarnaast zijn de Cut Away  en de Widespread ook geschikt. Deze kragen zijn verstevigd en zodanig weggesneden dat de kraag weinig ruimte krijgt om te verschuiven.

Wat is de ultieme laagjes combinatie?

Zodra de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd en de pasvorm past bij de persoon die het draagt, dan heb je de ultieme laagjes combinatie. Onze tip : ga opzoek naar het juiste materiaal, katoen of merinowol, belangrijk is dat jij je er goed in voelt. Kijk dan naar de maat, wees kritisch, zal je er altijd een overhemd onder dragen? Pas deze trui dan ook met een overhemd eronder. Wellicht is het beter dat je dan een maat groter kiest dan gebruikelijk.

Hoe combineer je laagjes verder?

Je kunt kijken naar een passend vest of een stijlvol colbert. Een vest is een mooie toevoeging in de kast want een vest trek je veel gemakkelijker aan en uit. Daarnaast is het ook leuk om een mooie pullover te dragen inclusief overhemd onder een colbert. Belangrijk blijft wel om dan niet en grof of al te dikke trui hieronder te dragen.

Kleding, Mode, Shops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.