Een witte slaapkamer inrichten, hoe doe je dat?

In je slaapkamer wil je heerlijk tot rust komen. Wit wordt geassocieerd met vrede, reinheid en eenvoud. Wit is dus ideaal om te gebruiken in een slaapkamer waar rust en harmonie overheersen. Bovendien kan een kleine slaapkamer met wit optisch groter lijken.

Een witte slaapkamer hoeft helemaal niet saai en kil te zijn als je de ruimte op de juiste manier inricht. Een gezellige slaapkamer inrichten met wit kan dus prima.

Verzacht wit

Omdat wit vaak geassocieerd wordt met kil en koud, gebruik je zachte materialen om het wit te ‘verzachten’. Een hoogpolig tapijt op de vloer bijvoorbeeld, een wollen deken op het bed of zachte plaids over de stoelen. Ook een pastelkleurige wanddecoratie zoals een schilderij of een wandkleed doen het goed om de kilheid te verzachten, en raamdecoratie zoals witte gordijnen geven de slaapkamer ook een zachter voorkomen.

Hout

Hout doet het goed met wit. Dan moet je natuurlijk niet denken aan donkere, zware meubelen, maar aan lichtere tinten. Licht getint hout geeft wat meer warmte aan de ruimte terwijl je de uitstraling van rust en ruimte behoudt. Als de wanden van de slaapkamer van hout zijn kun je er voor kiezen één van deze wanden authentiek te houden in plaats van over te schilderen. Of je zet houten accessoires in de slaapkamer, zoals een stoel of een nachtkastje.

Combineer kleuren

Je hoeft de hele slaapkamer natuurlijk niet wit te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte muren en witte gordijnen, en een andere tint voor de rest van de elementen zoals meubelen en het dekbedovertrek. Pasteltinten zoals lichtblauw, mintgroen en zachtroze doen het heel goed met wit, net zoals beige en grijs. Kies dan weer niet gelijk alle kleuren om te voorkomen dat de slaapkamer toch te druk wordt. Meestal wordt het combineren van drie kleuren geadviseerd om de rust in een ruimte te houden.

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.