Het geheim van het sieraad

Tegenwoordig bevat het gemiddelde lichaam van een tiener maar liefst drie sieraden of meer.  Niet normaal als we dit vergelijken met de tijd waarin sieraden alleen voor de rijke waren weggelegd. Nu zien we sieraden overal en nergens. Oh ik krijg een oorbel voor mijn verjaardag? Leuk hoor, maar ik voel me niet zo heel speciaal. Ik heb namelijk toch al vijf paar oorbellen op mijn kamer liggen. Sieraden zijn een beetje normaal geworden deze tijd, maar wist je dat er ook sieraden bestaan met een echt symbolische betekenis? Deze sieraden stralen iets uit of vertellen een bijzonder verhaal. Sieraden met een symbolische betekenis zijn wel waardevol als cadeau voor een ander of jezelf.

De edelsteen

Heb jij al een sieraad met edelsteen? Een sieraad met edelsteen zou namelijk je energielevel verhogen en dit kan voor niemand kwaad. Sieraden met stenen worden al eeuwenlang gedragen vanwege schoonheid en het uitstralen van een bepaalde status. De persoon met de edelsteen zou namelijk van goede afkomst zijn. In edelsteen sieraden worden geslepen of ruwe kristallen verwerkt en deze kristallen helpen de kracht van de steen je energie positief te beïnvloeden. Ken je iemand die wel wat positieve energie kan gebruiken? Koop hem/haar dan een sieraad met een edelsteen. Het perfecte cadeautje voor meer energie.

Yin Yang

We kennen allemaal wel het fenomeen rondom yin en yang. Ook lukt het vele om dit logo direct voor ogen te halen. Buiten dit logo zijn ook vaak alleen de kleuren ‘wit en zwart’ in sieraden zoals armbandjes en ringen verwerkt. Ook alleen deze kleuren kunnen staan voor het yin en yang fenomeen. Met yin en yang heb je te maken met een zeer krachtig sieraad. Dit sieraad zorgt voor een symbolische balans en draagt bij aan de herinnering van liefde, vriendschap en verbinding. Ook wordt dit sieraad vaak aangeboden in combinatie met vingerafdrukken. 

De maan

Maan sieraden zijn al voor langere tijd op de sieradenmarkt te vinden. Ook dit symbool heeft een dubbele laag en staat bekend als symbool voor ‘het leven’. De maan heeft invloed op de mens, dieren en het geloof. Het is de wederhelft van de zon en zonder de maan zou het geen nacht zijn. De maan wordt daarom ook vaak vergeleken met het geven van rust. Maan sieraden worden vaak cadeau gedaan binnen families of wanneer iemand op zoek is naar innerlijke rust. Wist jij dit al?

Het infinity symbool

Dit symbool moet je wel een keer op een sieraad gezien hebben. De laatste jaren is dit symbool namelijk uitgegroeid tot echte fashiontrend en zou ‘oneindige liefde’ moeten uitstralen. Men verwart dit symbool vaak met de cliché hartjessieraden. Dit teken is klein en heeft een makkelijke vorm, waardoor het makkelijk toe te passen is op de kleinste sieraden zoals oorbellen. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer symbolische sieraden. Laat je inspireren door een vrouwen blog of informatieve influencers. Wees bewust van de symbolen op je sieraden, omdat ze uitstralen wie je bent of juist wil zijn. Door in te gaan op de diepere laag van je sieraad, worden ze ineens weer interessant en doorbreken we het ‘gewoon worden taboe’. Weet jij al welk symbolische sieraad jij als eerst cadeau wilt geven? 

Mode, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.